Van Wonderen over 'heel gek' seizoen: "Ik zie een team dat zich blijft ontwikkelen"

19 mei 2023 15:30

Het seizoen nadert zijn einde. Zondagmiddag om 14.30 uur staat de laatste uitwedstrijd in de competitie op het programma tegen PSV. De Friezen hebben nog iets om voor te spelen: een ticket voor de play-offs. sc Heerenveen pakte afgelopen weekend een puntje, waardoor de ploeg nu op de achtste plaats staat. Dat is aan het eind van de rit genoeg voor het seizoenstoetje, maar Kees van Wonderen weet dat er ook kritiek is na de doelpuntloze wedstrijd tegen Excelsior.

22042023307547 FP1 8917


"Het was niet goed", erkent de trainer. "Je bent even chagrijnig. In de kleedkamer was het stil, ze waren teleurgesteld. Toch moet je weer verder, je moet je pad weer vervolgen nadat je de wedstrijd hebt geanalyseerd. Je kijkt naar wat verkeerd gaat bij die grote kans van Reda Kharchouch, maar je kijkt ook naar de positieve punten. Bijvoorbeeld die mooie aanval waarbij de bal van Ché Nunnely net niet aankwam bij Sydney van Hooijdonk. Dat was een goed moment." Het was een van de weinige keren dat Heerenveen gevaarlijk werd tegen de Rotterdammers. "We gaven kansen weg en creëerden zelf weinig, eigenlijk voor het eerst na de winterstop", aldus Van Wonderen, die Ché Nunnely zondagmiddag mist tegen PSV.

Deksel op de neus
Dit seizoen pakte het team punten in de uitwedstrijden tegen Feyenoord, AZ en FC Twente. Tegelijkertijd werden er punten verspeeld tegen ploegen die lager op de ranglijst staan. Van Wonderen spreekt van 'een heel gek seizoen'. "Er is een hoop gebeurd", stelt hij. "We begonnen met weinig tegengoals, maar nu zijn we kwetsbaarder. We spelen nu aanvallender, maar we weten te vaak niet het verschil te maken waarna we het nog weggeven."

Van Wonderen vervolgt: "We hebben nu drie of vier keer het deksel op de neus gekregen. Tegen Excelsior was de wedstrijd niet goed, terwijl iedereen een overwinning verwacht. Ik snap dat je als supporter dan ontevreden bent. Je mag verwachtingen hebben, je wilt natuurlijk iets zien en geamuseerd worden. Maar ik kijk als trainer naar het hele plaatje. Ik zeg niet dat we fantastisch spelen, maar ik zie wel een team dat zich blijft ontwikkelen, dat met elkaar aan het strijden is."