Van Wonderen: "We gaan voortborduren op het strijdplan van de laatste weken"

20 oktober 2023 15:10

sc Heerenveen speelt zaterdagavond tegen AZ om 21.00 uur. De Alkmaarders hebben na acht wedstrijden nog geen nederlaag geleden in competitieverband. De ploeg heeft 22 punten, waar de Friezen zeven punten hebben. Vorig seizoen stond de ploeg uit Noord-Holland ook veel hoger op de ranglijst, maar toen lukte het de pompeblêdenformatie om een punt te halen. Het duel eindigde in 1-1.

11102023313649 DSC 5298 (1)


"Het strijdplan van de laatste weken, was dat het middenveld wat compacter stond. Daar gaan we nu op voortborduren. Het zou gek zijn als het heel anders zou zijn", aldus Kees van Wonderen, die onder de indruk is van de tegenstander. "Zij hebben meerdere goede spelers. Dani de Wit en Vangelis Pavlidis is een goed duo, daarnaast zijn Jordy Clasie en Sven Mijnans twee goede en slimme spelers."

Het is de eerste wedstrijd na de interlandperiode. De speler die daarin het meest in het oog sprong, was Ion Nicolaescu. Hij scoorde in de duels met Zweden en Polen. "Nico is teruggekomen met buikspierklachten. Ik verwacht dat hij niet inzetbaar is tegen AZ, dus dat is jammer", aldus Van Wonderen, die met de niet-internationals twee oefenduels speelde. Van PEC Zwolle werd met 1-0 gewonnen, Go Ahead Eagles was juist met 3-0 te sterk.

"Het belangrijkste in die wedstrijden is dat de jongens minuten blijven maken. In deze wedstrijden is de uitslag niet het belangrijkste", aldus de trainer. "In zulke wedstrijden gaat het erom dat ze herkennen wat we willen en daarna moeten ze het steeds beter uitvoeren."