Van Wonderen wil play-offs halen: "De spelers zijn ambitieus"

14 april 2023 15:01

sc Heerenveen treedt zaterdagavond om 21.00 uur op Het Kasteel aan tegen Sparta Rotterdam, de verrassing van het seizoen. De ploegen stonden in de eerste speelronde ook tegenover elkaar. Destijds werd niet gescoord, waardoor de punten gedeeld werden. Kees van Wonderen zag zijn team eerder al twee keer punten pakken in de havenstad: tegen Feyenoord werd het 0-0, tegen Excelsior 0-1. De trainer hoopt dat zijn manschappen ook na dit weekend nog ongeslagen zijn op Rotterdamse bodem.

04032023306146 2826


"Sparta heeft een redelijk solide jaar. Er is weinig veranderd in hun opstelling. Als je veel met dezelfde ploeg speelt, krijg je steeds meer vastigheden", vertelt Van Wonderen, die weet dat de Rotterdammers elf punten meer hebben verzameld dan de Friezen. sc Heerenveen heeft na 28 wedstrijden 38 punten. "Ze hebben een heel goed elftal samengesteld. Voorin hebben ze een aanspeelpunt met veel beweging er omheen. Daarnaast hebben ze veel strijdlust in het team."

Wellicht spelen de teams dit seizoen nog eens tegen elkaar, in de play-offs. "Dat is wel ons doel", aldus de trainer. "Twee van onze laatste acht wedstrijden zijn tegen mogelijke tegenstanders in de play-offs: Sparta en NEC. Daarnaast twee ploegen uit de top-vijf en vier thuiswedstrijden tegen teams die onder ons staan. De spelers zijn ambitieus. Ik heb de spelers voor het duel met Volendam gevraagd op hoeveel punten we uit gingen komen. Ze zeiden tussen de 47 en 50. Ik dacht zelf aan 45. Ik ben iemand die beren op de weg ziet. Ik zie niet alleen zonneschijn, maar ook gevaren. Er zijn kansen, maar ook bedreigingen. Als je die kent, ben je extra alert."

Zaterdag kan de oefenmeester niet beschikken over de lang geblesseerden Joost van Aken, Andries Noppert en Sven van Beek. Daarnaast is ook Tibor Halilovic niet van de partij door hamstringklachten. "Verder waren er deze week wel wat kleine euveltjes, maar ik verwacht geen problemen. Iedereen deed vandaag mee op de training."