Wedstrijdwijzigingen Ajax- en PSV uit

11 september 2023 16:30

De KNVB heeft twee wedstrijden van sc Heerenveen gewijzigd. Het uitduel tegen Ajax op zaterdag 4 november gaat van 16.30 naar 21.00 uur. De uitwedstrijd tegen PSV wordt verplaatst van zaterdag 9 december naar donderdag 7 december (18.45 uur).

UTRHEE7


De wijzigingen in het competitieprogramma komen voort uit de afspraak dat er minimaal twee etmalen tussen wedstrijden dienen te zitten én de afspraken die alle Eredivisieclubs en het competitiebestuur betaald voetbal (KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie) met elkaar hebben gemaakt. In het programma van de eerste competitiehelft in de Eredivisie zijn tien wijzigingen aangebracht. 

Eredivisiewedstrijden kunnen binnen een speelronde verplaatst worden als Nederlandse deelnemers aan de Champions League, Europa League en Conference League aangeven beter te kunnen herstellen van gespeelde wedstrijden of zich beter kunnen voorbereiden op komende wedstrijden. De completering van het najaarsprogramma kon worden voltooid nadat PSV, Ajax en AZ zich naast Feyenoord (Champions League) hadden geplaatst voor de groepsfase van respectievelijk de Champions League, Europa League en Conference League.

Wedstrijd

Van

Naar

Ajax - sc Heerenveen Zaterdag 4 november, 16.30 uur Zaterdag 4 november, 21.00 uur

PSV - sc Heerenveen

Zaterdag 9 december, 18.45 uur

Donderdag 7 december, 18.45 uur