Akademy: Onder 14 en Onder 13 beginnen competitie met ruime zege

23 januari 2024 09:52

Zaterdag zouden alle Akademy-teams beginnen aan de voorjaarscompetitie, maar de meeste teams hadden nog een week extra vrij. Door de slechte weersomstandigheden werden veel velden afgekeurd. Onder 14 en Onder 13 konden wel in actie komen. Zij wisten ruim te winnen.

23092023313152 DSC 2788

Onder 14 wint van FC Volendam
Het was een valse start voor O14, want na tien minuten stond de ploeg op achterstand tegen FC Volendam. Twee minuten later was het echter weer gelijk door Sven Kramer. De Friezen gingen uiteindelijk met een 1-3 stand de rust in door een eigen doelpunt en een treffer van Bodhy van de Giesen. In de tweede helft kwamen er nog twee goals bij voor de pompeblêdenformatie. Givencio Getrouw en Kramer mochten juichen.

Onder 13 boekt overtuigende zege
Ook O13 is de competitie uitstekend begonnen. ADO Den Haag werd met maar liefst 0-7 verslagen. In de eerste helft maakten de Friezen vier doelpunten, na de pauze kwamen daar nog drie bij. Sky Martha en Natu Tekle waren tweemaal trefzeker, terwijl Dévon Snell, Jaelhan Laken en Mitchel Volbeda allemaal één keer het eindstation van een succesvolle aanval waren.