Akademy: Onder 16 knokt zich terug en bekert verder na strafschoppen

19 februari 2024 11:47

sc Heerenveen Vrouwen wonnen zondagmiddag in het bekertoernooi, maar er was nog meer bekersucces voor de Friese club. Ook Onder 16 mag blijven hopen op een prijs. De ploeg maakte het spannend tegen Almere City FC, maar ging uiteindelijk wel door. Onder 14 won in competitieverband van FC Utrecht.

17022024316819 DSC 7790

Bekerthriller voor Onder 16
Een heerlijke comeback voor O16 in het bekertoernooi. De Friezen stonden na vijftig minuten met 0-2 achter tegen Almere City FC en kregen kort daarna een rode kaart, maar de thuisploeg gaf niet op. Een halfuur voor het einde kwam het geloof terug toen Flynn Macnack de aansluitingstreffer maakte. Het leek alsnog niet genoeg te zijn om door te bekeren, maar in de blessuretijd zorgde Yannick Hut voor de gelijkmaker. Strafschoppen waren nodig om een winnaar aan te wijzen. Heerenveen trok aan het langste eind met vier benutte penalty’s. Macnack, Hut, Levy Egbebot en Praise Israël scoorden.

Onder 14 wint
O14 won zaterdag voor de tweede keer in de voorjaarscompetitie. FC Utrecht werd met 2-4 verslagen, waardoor de Friezen nu zeven punten hebben na vier wedstrijden. Voor de Domstedelingen was het de eerste nederlaag. De thuisploeg kwam na tien minuten op voorsprong, maar daarna draaide Fimme Kroes de stand hoogstpersoonlijk om met twee treffers. Utrecht kwam voor de pauze nog op 2-2. Na rust lukte het de pompeblêdenformatie nog om de zege over de streep te trekken. Givencio Getrouw en Luca Dijkstra waren trefzeker.

Jong sc Heerenveen Vrouwen verliest
Voor Jong sc Heerenveen Vrouwen stond zaterdag de tweede wedstrijd in de voorjaarscompetitie op het programma. De ploeg wacht nog op de eerste punten, want in Alkmaar werd het 5-0. Het eerste doelpunt viel na dertig minuten, waarna het Friese verzet gebroken was. Vijf minuten later was de marge verdubbeld. In de tweede helft scoorde de thuisploeg nog driemaal.