Kees van Wonderen baalt van tegendoelpunten: "Je moet het gevaar blijven zien"

02 april 2024 15:23

Woensdagavond om 21.00 uur speelt sc Heerenveen in het Abe Lenstra stadion tegen FC Twente. Voorafgaand aan die wedstrijd werd vooral nog teruggeblikt op het duel van afgelopen weekend. Zaterdagavond moesten de Friezen met een punt genoegen nemen tegen RKC Waalwijk. Kees van Wonderen zag zijn team voor de zoveelste keer dit seizoen een ongelukkige tegentreffer incasseren.

DSC 2046


Een schot van Kevin Felida werd in Waalwijk aangeraakt, waardoor RKC langszij kwam. "Bij Go Ahead Eagles hielden we 25 keer de nul toen we promoveerden. Toen had je echt het gevoel: als wij scoren, is het klaar. Maar nu heb je dat niet. Iedere keer heb je het gevoel: straks waait er weer één in…", aldus de coach, die stelt dat het niet alleen met pech te maken heeft. "Tegen RKC is het veldspel redelijk en heb je de wedstrijd ogenschijnlijk onder controle. Maar je moet wel het gevaar blijven zien. Je moet meelopen met je man, jezelf voor de bal gooien en in de duels blijven komen."

Lang stilstaan bij afgelopen weekend kan niet. De wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op. Eerst is FC Twente de tegenstander, waarna zondagavond om 20.00 uur FC Utrecht langskomt. "We spelen drie duels in korte tijd", zegt Van Wonderen. "Je houdt dan met verschillende criteria rekening: wat heb je nodig, wie verdient het en wie is fit genoeg om te spelen? Daar maak je je afweging uit."

Woensdag kan Van Wonderen nog niet beschikken over Hussein Ali en Luuk Brouwers. "Luuk is er ook zondag nog niet bij. Hij wilde wel graag, maar we kunnen beter voor zeker gaan. Volgende week kan hij een hele trainingsweek meemaken", aldus de keuzeheer. "Nicolaescu is er wel bij. Hij heeft de laatste stapjes van zijn revalidatie voor de interlandperiode gemaakt en kreeg bij Moldavië twee keer minuten. Of hij morgen speeltijd krijgt? Dat zou kunnen."