Osame Sahraoui en Kees van Wonderen blikken vooruit: "We gaan vechten"

23 februari 2024 15:19

sc Heerenveen reist zondagavond af naar Volendam, waar om 20.00 uur gespeeld wordt tegen de plaatselijke FC. Eerder dit seizoen stonden de ploegen al tegenover elkaar in het Abe Lenstra stadion. De bezoekers gingen toen met de punten aan de haal, terwijl de Friezen het meeste de bal hadden. Kees van Wonderen en Osame Sahraoui verwachten hetzelfde wedstrijdbeeld in het Kras Stadion.

22042023307547 FP1 8917


"Het is een goed georganiseerd team, dat loert op de counter. Ze zakten ver terug en lieten ons naar een oplossing zoeken aan de bal. Dat was moeilijk", blikt Sahraoui terug op de 1-2 nederlaag eerder dit seizoen. Van Wonderen verwacht in dit duel hetzelfde strijdplan bij de nummer zeventien van de competitie. "Gezien de stand, moeten zij ook iets doen. Wat ze gaan doen, is ook afhankelijk van het scoreverloop. Zijn wij in staat om op voorsprong te komen of moeten we in de achtervolging, zoals we dit seizoen al vaker hadden tegen bijvoorbeeld PEC Zwolle en Go Ahead Eagles?"

Qua resultaten uit het verleden kunnen de Friezen met vertrouwen richting het vissersdorp. De laatste drie onderlinge ontmoetingen in Volendam werden namelijk gewonnen. Vorig seizoen werd het 1-3. Sahraoui, die dit seizoen zes keer scoorde en driemaal een assist gaf, gaat ervan uit dat de overwinning nu weer voor de Friezen is. "We zien elk team als gevaar, iedereen kan van elkaar winnen. Zelfs als je onderaan staat, kan je punten pakken. Maar wij gaan vechten en goed spelen. We nemen de punten mee."

Blessureleed
Pawel Bochniewicz ontbrak vandaag op de training, maar Van Wonderen verwacht dat hij er gewoon bij is. Heerenveen kan zondag niet beschikken over Patrik Walemark en Ion Nicolaescu, die beiden geblesseerd zijn. "Patrik heeft vandaag weer een gedeelte van de elf-tegen-elf meegedaan, dus die komt ook langzaamaan weer terug", vertelt de trainer. "Nico gaat ook stap voor stap de goede kant op, maar hij traint nog niet met de groep mee. Hij is inmiddels weer terug uit Madrid, waar hij is behandeld door een Moldavische specialist. Nu moet hij de vertaling maken op het veld. Ik hoop dat hij over drie of vier weken weer terug is."

 

Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Osame Sahraoui: