Van Wonderen mist geschorste Köhlert: "Kunnen het op een aantal manieren oplossen"

18 januari 2024 14:13

Voor sc Heerenveen staat vrijdagavond om 20.00 uur de tweede uitwedstrijd van het jaar op het programma. Waar vorige week in de blessuretijd een punt werd gepakt tegen PEC Zwolle, hoopt de ploeg van Kees van Wonderen nu op drie punten tegen Excelsior. De Rotterdammers wisten in het Van Donge & De Roo Stadion zes van de acht thuisduels ongeslagen te blijven. Eén keer bleef de volle buit in de havenstad, terwijl vijf keer de punten gedeeld werden.

DSC 4962


"De omstandigheden daar zijn heel specifiek, dat besef is er wel", vertelt Kees van Wonderen als hij net van het kunstgrasveld op Sportpark Skoatterwâld komt. "Je weet hoeveel ploegen het daar lastig hebben door de ondergrond en het kleine speelveld. Ze hebben daarnaast een compacte speelwijze en veel snelheid voorop, waardoor ze altijd gevaarlijk zijn in de counter.  Daar moeten we op voorbereid zijn."

Van Wonderen kan vrijdagavond geen beroep doen op Mats Köhlert. De vleugelverdediger is een vaste waarde, maar pakte afgelopen weekend zijn vijfde gele kaart. Daardoor is hij geschorst. "We kunnen het op een aantal manieren oplossen. Morgen zien jullie wat dat is", aldus de oefenmeester, die ook niet kan beschikken over Irak-international Hussein Ali en de geblesseerde spitsen Ion Nicolaescu en Daniel Karlsbakk.

"Daniel heeft nog helemaal niet getraind sinds de wedstrijd tegen Zwolle door een kneuzing in zijn teen. Hij kwam bij de 2-2 tegen de paal aan. Dat duurt een paar dagen, dus dit duel komt net te vroeg", verklapt Van Wonderen, die weet dat meerdere spelers gelinkt worden aan een transfer. "Daar houdt Ferry de Haan zich mee bezig. Ik richt me vooral op de eerstkomende wedstrijd."

Foto's van de training: