Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Abe Lenstra stadion krijgt blindentribune

Gepubliceerd op 4 juli 2016 15:15

Met ingang van komend seizoen beschikt het Abe Lenstra stadion over een tribune voor blinden en slechtzienden. Steeds meer mensen met een visuele beperking maken gebruik van een blindentribune om een voetbalwedstrijd in het stadion te kunnen volgen.

Daarom realiseert ook sc Heerenveen in samenwerking met Koninklijke Visio een blindentribune. sc Heerenveen wil mensen met een visuele beperking de mogelijkheid bieden om de thuiswedstrijden in het Abe Lenstra Stadion te beleven. Dit gebeurt middels 14 plekken, vlakbij het veld, die makkelijk bereikbaar zijn. Middels een koptelefoon en radio kunnen blinden en slechtzienden zo ook de wedstrijden in het Abe Lenstra stadion volgen.

Vanaf de perstribune brengen twee commentatoren een gedetailleerd wedstrijdverslag uit. Het commentaar is anders dan radiocommentaar, zo wordt bijvoorbeeld alles beeldend i.p.v. visueel beschreven. Van kleur schoenen tot spandoeken en van sfeeracties tot de exacte plek waar een vrije trap genomen wordt.

Linda Steen, Coördinator Maatschappelijke betrokkenheid, legt uit waarom sc Heerenveen het belangrijk vindt dat er een blindentribune komt. ''Wij zijn meer dan alleen een voetbalclub en willen graag iedereen bij onze club betrekken. Daarnaast vinden we het belangrijk dat ons stadion toegankelijk is voor iedereen, dus ook voor de blinden en slechtzienden. De afgelopen periode hebben we de haalbaarheid onderzocht en we zijn tot de conclusie gekomen dat het mogelijk is in het Abe Lenstra stadion. Een mooie ontwikkeling!''

Visio Revalidatie & Advies Leeuwarden gaan intensief samenwerken. Tineke Pieters, medewerker Advies, coördineert vanuit Visio de zaken rondom de blindentribune en fungeert als contactpersoon tussen sc Heerenveen en Visio. Twee vrijwilligers van Visio zullen tijdens thuiswedstrijden de bezoekers van de blindentribune begeleiden.