PSV - sc Heerenveen
24 november, 14:30 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Başaçikoğlu blij met tweede contract in korte tijd: ‘Spreekt veel vertrouwen uit’

Gepubliceerd op 1 november 2013 10:00
Başaçikoğlu blij met tweede contract in korte tijd: ‘Spreekt veel vertrouwen uit’

In april 2012 tekende Bilal Başaçikoğlu, destijds bezig aan zijn eerste seizoen bij de club, een driejarig contract bij sc Heerenveen. Anderhalf jaar later is besloten om het contract met de international van Oranje-19 al weer open te breken en te verlengen tot de zomer van 2016.

,,Mijn tweede contract in korte tijd; hier ben ik zeer blij mee”, glunderde de 18-jarige rechtsbuiten donderdag na het ondertekenen van zijn contract. ,,Hier spreekt veel vertrouwen uit van de club. Het is nu aan mij om dat vertrouwen waar te maken.”

Tot nu toe doet hij dat met verve. Zijn ontwikkeling gaat razendsnel. Bilal Başaçikoğlu speelt in de aanval van sc Heerenveen A1, maar pakt ook al regelmatig speelminuten in de beloftenploeg. Bovendien werd donderdag bekend dat de speler ook is opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje-19, voor het EK-kwalificatietoernooi. Eerder speelde Başaçikoğlu ook al met Oranje op het EK-19. ,,Hopelijk zit ik straks ook in definitieve groep van Oranje-19 en kan ik laten zien wie ik ben.”

Zelf omschrijft de rechtsbuiten zich als ‘snelle, technische speler met een goede voorzet en scorend vermogen’. Dat laat hij dit seizoen zien in sc Heerenveen A1. ,,Het gaat inderdaad goed. Hopelijk ontwikkel ik me verder door, zodat ik straks ook in het stadion mag spelen voor het eerste elftal van sc Heerenveen. Hopelijk dit seizoen al, maar ik kijk niet te ver vooruit. Ik ben in elk geval heel blij dat ik langer bij sc Heerenveen kan blijven. Het is een mooie en warme club met aardige mensen. Ik pas hier goed.”