Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Beter sc Heerenveen onderuit in Grolsch Veste: 1-0

Gepubliceerd op 18 februari 2017 20:21
Beter sc Heerenveen onderuit in Grolsch Veste: 1-0

sc Heerenveen heeft een ongelukkige en onverdiende nederlaag geleden in Enschede. FC Twente won met 1-0 dankzij een strafschop die voor discussie vatbaar was. sc Heerenveen was de bovenliggende partij, kreeg ook kansen, maar had net als de afgelopen weken moeite om de mogelijkheden te verzilveren.

FC Twente en sc Heerenveen schotelden de voetbalfans in de Grolsch Veste een alleraardigste eerste helft voor waarin beide ploegen voor de aanval gingen. De openingsfase was voor de thuisclub. Vooral de diepgang van middenvelder Jensen zorgde enkele malen voor problemen. Het Twentse offensief leidde tot kansen voor Seys, Jensen en Celina, maar doelman Erwin Mulder greep steeds goed in.

Het Friese antwoord kwam van Pelle van Amersfoort die zijn schot in het dak van het doel zag belanden. Nadat Mulder de doorgebroken Seys van scoren had afgehouden, kreeg sc Heerenveen halverwege de eerste helft steeds meer vat op het spel van de thuisploeg.

Arber Zeneli was voor rust enkele malen zeer dreigend.
Arber Zeneli was voor rust enkele malen zeer dreigend.

In aanvallende zin liet vooral Zeneli zich gelden. De rechtsbuiten van de Friezen schoot op de vuisten van doelman Marsman, knalde een keer net naast en speelde alleen voor de doelman de bal net iets te ver voor zich uit. Ook Reza, op aangeven van Van Amersfoort, kreeg een kans, maar had te veel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen. Thesker kon hierdoor op het laatste moment ingrijpen.

In de slotfase van de eerste helft namen beide ploegen iets gas terug. Echt grote kansen deden zich niet meer voor en dus leverde de eerste helft geen doelpunten op. Gezien het eerste halve uur van de wedstrijd was dat een klein mirakel, want zowel FC Twente als sc Heerenveen kreeg mogelijkheden om de score te openen.

Reza heeft te veel tijd nodig waardoor Thesker op het laatste moment in kan grijpen.
Reza heeft te veel tijd nodig waardoor Thesker op het laatste moment in kan grijpen.

sc Heerenveen begon goed aan de tweede helft en kreeg via Zeneli een klein kansje. De eerste de beste Twentse uitbraak leverde echter een penalty op. Ünal won een sprintduel met Schmidt en ging in het duel met Mulder dat volgde gretig neer. Gözübüyük wees meteen naar de stip. Een zware beslissing, want Mulder leek de topscorer van FC Twente niet te raken.

Klich trok zich van die discussie niets aan en schoot de elfmetertrap koel binnen, 1-0. Direct daarna zette Seys Jensen vrij voor Mulder, gelukkig voorkwam de doelman een snelle tweede Twentse treffer. Reza had na dik een uur de gelijkmaker op de schoen. De defensie van de thuisclub zat mis bij een voorzet van Zeneli, maar Reza knalde op het lichaam van Marsman. Joost van Aken kwam vervolgens net een teenlengte tekort om een hoekschop over de doellijn te kunnen werken.

Pelle van Amersfoort snelt langs een tegenstander.
Pelle van Amersfoort snelt langs een tegenstander.

De gasten voerden de druk op FC Twente had geluk dat een schot van Thorsby via een lichaam van een verdediger net over de lat verdween. De gelijkmaker leek in de lucht te hangen, maar het zat de Friezen niet mee. Zo eindigde een schot van Larsson op de lat. Met nog een kwartier op de klok moest Namli geblesseerd naar de kant. Voor hem kwam Veerman, Kobayashi nam de linksbackpositie van de Deen over.

De invaller was zeven minuten voor tijd dicht bij de gelijkmaker. Veerman torende bij een voorzet van Larsson boven iedereen uit, maar kopte bij de tweede paal rakelings naast. Het was de laatste grote kans van de wedstrijd voor de Friezen die meer hadden verdiend, maar met lege handen weer huiswaarts vertrokken uit Enschede.