Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Cocu: ‘Resultaat nodig voor vertrouwen’

Gepubliceerd op 17 maart 2012 11:34
Cocu: ‘Resultaat nodig voor vertrouwen’

Phillip Cocu moet voor zijn eerste competitiewedstrijd als hoofdtrainer van PSV puzzelen aan de rechterkant van zijn elftal. Zowel rechtsback Manolev als aanvaller Labyad is als gevolg van een schorsing niet inzetbaar. Lens en Hutchinson zijn waarschijnlijk de vervangers van de twee afwezigen.

Cocu moet dus puzzelen voor de belangrijke kraker in Eindhoven. Voor PSV, dat van de vier laatste duels er maar liefst drie verloor, is de nakende dubbel confrontatie met sc Heerenveen van cruciaal belang. Als PSV in beker en competitie averij oploopt, dan kunnen alle sportieve ambities bijna de kast in.

De nieuwe trainer is zich bewust van de druk, maar laat zich er niet door leiden. “Het is heel belangrijk om resultaat te halen op de manier waarop wij dat voor ogen hebben”, laat Cocu op de website van PSV weten. “We willen voetballen vanuit stabiliteit. Wij gaan iedere wedstrijd voor drie punten. Dat hebben we tegen Valencia gedaan en dat gaan we zondag ook doen. Bij een club als PSV heb je altijd te maken me presteren onder druk. Als iedereen zich goed voelt kun je daar wat makkelijke mee omgaan. In korte tijd proberen we over te brengen, met de staf, wat we willen. Niet dat het heel veel anders is, maar in details zitten veranderingen en eisen we een wat andere invulling. Dat is de basis om door te gaan.”

PSV maakte tegen Valencia een stabielere indruk, stelde Cocu. “We hadden een goed blok van waaruit we onze kansen gecreëerd hebben. We richten ons op Heerenveen in de korte tijd die we daar voor hebben”, zei Cocu. Voor de manier waarop hij wil gaan spelen, moet het niet uitmaken of PSV thuis of uit speelt. Overigens meldde Cocu ook nog dat Andreas Isaksson een beschadiging in zijn schouder heeft. “We moeten kijken hoe lang dat eventueel gaat duren, dat is nu nog moeilijk te zeggen. Ik heb nu een keuze gemaakt voor Tyton, dan met je ook vertrouwen uitstralen en geven.”

Stanislav Manolev en Zakaria Labyad ontbreken namelijk zondag tegen sc Heerenveen vanwege een schorsing. Juist de rechterkant, met Georginio Wijnaldum voorin op de flank, maakte donderdag in de Europese wedstrijd tegen Valencia (1-1) een sterke indruk. Atiba Hutchinson vervangt waarschijnlijk rechtsback Manolev, terwijl Wijnaldum naar verwachting weer een linie terug zakt. Jeremain Lens mag in dat geval weer in de basis beginnen.