Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Dijks en Zomer verhogen defensieve problemen

Gepubliceerd op 6 februari 2014 15:30
Dijks en Zomer verhogen defensieve problemen

De defensieve problemen stapelen zich op voor Marco van Basten. Na Kruiswijk, moet de trainer van sc Heerenveen zondag in de Noordelijke derby naar alle waarschijnlijkheid ook Mitchell Dijks  (foto) en Ramon Zomer missen.

Mitchell Dijks viel woensdag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente na 63 minuten uit met hamstringklachten. De linksback voelde een korte scherpe pijn en liet zich vervangen. Dijks, die het trainingskamp in Portugal ook al moest laten schieten vanwege hamstringklachten, wordt vrijdag getest, maar fysiotherapeut Erik Ten Voorde vreest dat de verdediger zondag in Groningen niet in actie komt.

,,We hebben de hoop nog niet opgegeven, maar van woensdag naar zondag is kort dag om te herstellen,’’aldus Ten Voorde. Ook de inzetbaarheid van Ramon Zomer is in het geding. Zomer liet vanwege knieklachten de wedstrijd tegen FC Twente schieten en wordt vanmiddag in het ziekenhuis nader onderzocht. ,,Afhankelijk van de uitslag gaan we kijken welk beleid we op Ramon moeten los laten, maar ik vrees dat ook hij er dit weekend niet bij is,’’ aldus Erik ten Voorde.

Omdat Arnold Kruiswijk (hamstring) ook al ontbreekt, moet Van Basten opnieuw puzzelen om een representatieve achterhoede op de been te brengen. Meevaller is dat Pele van Anholt, terug van schorsing, weer inzetbaar is. De Finse verdediger Jukka Raitala traint sinds begin van de week weer met de groep mee, kan mogelijk spelen, maar mist ritme en trainingsarbeid.