Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Doelman Filip Bednarek naar sc Heerenveen

Gepubliceerd op 19 juli 2018 15:45

De Poolse doelman Filip Bednarek staat de komende twee seizoenen onder contract bij sc Heerenveen. De 25-jarige keeper was transfervrij nadat zijn dienstverband bij De Graafschap deze zomer afliep.

Filip Bednarek werd op 26 september 1992 geboren in het Poolse Slupca. Hij doorliep de jeugdopleiding van FC Twente en verkaste in 2015 naar FC Utrecht. Een jaar later maakte hij de overstap naar Doetinchem, waar hij bij De Graafschap uitgroeide tot eerste doelman.

welkom_Filip

Bednarek speelde meer dan honderd wedstrijden in de voormalige Jupiler League, maakte vijfmaal zijn opwachting in de Eredivisie en speelde met FC Twente bovendien een duel in de Europa League. Afgelopen seizoen promoveerde hij met De Graafschap naar de Eredivisie.

Technisch manager Gerry Hamstra: "Met Filip halen we een absolute winnaar in huis. Hij past bij onze speelstijl en is door zijn jaren bij FC Twente, FC Utrecht en De Graafschap bekend met het Nederlandse voetbal. De laatste twee seizoenen heeft Filip bovendien veel wedstrijden gespeeld en de nodige ervaring opgedaan.”