Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Drie treffers Luciano Slagveer in en tegen Buitenpost

Gepubliceerd op 4 juli 2014 09:00

Ook het derde oefenduel van sc Heerenveen, ditmaal met amateur-eersteklasser v.v. Buitenpost, leverde een ruime zege op. Na een 0-2 ruststand bereikten de mannen van Dwight Lodeweges een 1-6 eindstand. Een belangrijk aandeel in de score had Luciano Slagveer die na de pauze driemaal doel trof.

Op het gezellige, volgepropte sportpark de Swadde, thuisbasis van gastheer Buitenpost, waren de ruim 1.500 toeschouwers getuige van een bij vlagen aantrekkelijk duel. Evenals in de voorgaande oefenwedstrijden stuurde trainer Lodeweges twee verschillende elftallen de wei in, uiteraard verdeeld over twee speelhelften. ,,In de eerste 25 minuten haalden we een heel aardig niveau”, had Lodeweges geconstateerd. ,,Tijdens de trainingen en besprekingen gedurende de afgelopen week lag het accent op een goede veldbezetting. Want dat is de basis, dan speel je als team zoveel makkelijker.”

v.v. Buitenpost - sc Heerenveen

,,Dat was in die fase dan ook duidelijk te zien”, vervolgt Lodweges. ,,Daarna werd het jammer genoeg wat vlakker. Dat zette zich in het begin van de tweede helft nog even door, maar daarna pakten we het toch weer heel aardig op. Hoewel ik de score in dit soort wedstrijden niet zo belangrijk vind, had het met gemak 10-1 of 12-1 voor ons kunnen worden. Maar veel belangrijker is dat we weer een stapje verder zijn in het groeiproces. Want deze jonge spelersgroep is enorm gretig, ze gaan allemaal voor hun kans. En gelijk hebben ze: nieuwe trainer, nieuwe kansen!” Vanavond vervolgt sc Heerenveen de serie oefenwedstrijden in Emmeloord, waar om 19.00 uur wordt aangetreden tegen zaterdaghoofdklasser Flevo Boys.


v.v. Buitenpost-sc Heerenveen 1-6

10. 0-1 Huser
19. 0-2 Basacikoglu
67. 0-3 Slagveer
70. 0-4 Slagveer
73. 1-4 Terpstra
74. 1-5 Wildschut
81. 1-6 Slagveer


Opstelling sc Heerenveen eerste helft:
Kist; Schmidt, Van Aken, Warmholts, Raitala; Van den Berg, Amin, De Roon; Varga, Huser, Basacikoglu.

Opstelling sc Heerenveen tweede helft:
De Fockert; Marzo, Buijs, Otigba, van Anholt; Chacon, Thorsby, Ziyech; Slagveer, Gudmundsson, Wildschut.

v.v. Buitenpost - sc Heerenveen
v.v. Buitenpost - sc Heerenveen