Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

El Ghanassy: 'Mooie avond voor mij en de hele club'

Gepubliceerd op 10 maart 2013 00:14
El Ghanassy: 'Mooie avond voor mij en de hele club'

Een goal en een assist. Yassine El Ghanassy had zaterdagochtend niet gedacht dat hij op deze manier matchwinner zou worden in de wedstrijd tegen PSV (2-1 winst). Sterker nog, toen hij 's middags naar het Abe Lenstra stadion reed, wist de speler niet eens dat hij in de basis zou starten. Omdat Rajiv van La Parra te laat kwam, koos trainer Marco van Basten voor de huurling van West Bromwich Albion. ,,Ik hoorde pas een uur voor de wedstrijd dat ik zou spelen."

El Ghanassy toonde met zijn goede spel aan dat hij weinig moeite had om de knop om te zetten. ,,Dat komt omdat ik me wel gefocust heb op de wedstrijd", verklaart de aanvaller. ,,Ik heb me precies voorbereid zoals ik gedaan had als ik wel zou spelen. Vroeg slapen bijvoorbeeld, en voldoende rust pakken. Je weet namelijk maar nooit wat er kan gebeuren. Als de trainer mij onverwacht nodig heeft, wil ik klaar staan."

El Ghanassy kon terugkijken op een succesvolle avond. De aanvaller zorgde met zijn mooie acties voor een hoop dreiging. Binnen tien minuten had hij al een assist achter zijn naam. ,,Dat gaf me vertrouwen", vertelt El Ghanassy. ,,Ik passeerde mijn tegenstander, en zag dat Marten (de Roon, red.) goed voor het doel stond. Hij maakte mijn voorzet mooi af." In de 38e minuut was El Ghanassy zelf trefzeker. ,,Ik kreeg al eerder een goede kans, maar toen redde de keeper. Nu was het gelukkig wel raak voor mij."

Dit goede spel wil de huurling in de resterende acht competitiewedstrijden vaker laten zien aan de fans. ,,Ik weet dat ik dit kan. Ik had tijd nodig om te wennen aan deze nieuwe omgeving. Nu gaat het goed. Ik ken mijn medespelers inmiddels goed en ben ook helemaal fit. De afgelopen twee weken heb ik in het beloftenteam van sc Heerenveen gespeeld (daarin maakte hij één goal, red.). Dat was mentaal niet makkelijk, maar het was wel goed voor mij. Die wedstrijden hielpen mij om fit te worden. Ik ben heel blij dat ik vandaag goed gespeeld heb. Het is een mooie dag. Voor mij, maar ook voor de hele club. We hebben een belangrijke zege geboekt tegen een topclub. De fans, de spelers, de technische staf; voor iedereen is het een mooie avond."