Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

El Ghanassy: ‘Niet nadenken, gewoon schieten’

Gepubliceerd op 31 maart 2013 00:38
El Ghanassy: ‘Niet nadenken, gewoon schieten’

Yassine El Ghanassy was zaterdag weer belangrijk voor sc Heerenveen. De aanvaller eiste in het vorige thuisduel al een hoofdrol op met een goal en assist tegen PSV, dit keer zorgde El Ghanassy voor de 2-0 tegen Feyenoord.

Ondanks zijn treffer keek El Ghanassy niet echt tevreden terug op zijn spel. ,,Ik speelde niet eens zo’n hele goede wedstrijd. Feyenoord stond compact, waardoor ik niet veel acties kon maken. Maar ja, we hebben uiteindelijk gewonnen en ik scoorde. Alfred (Finnbogason, red.)zag dat ik ruimte voor me had en gooide de bal prima naar mij toe. Ik pikte de bal op, kwam alleen voor de keeper en schoot de bal binnen. Nee, op zo’n moment denk ik niet na. Gewoon: schieten. Ik ben heel blij voor het team en voor mezelf.”

Yassine El Ghanassy, in de winterstop op huurbasis naar sc Heerenveen gekomen, lijkt inmiddels een basisplaats te hebben afgedwongen. De aanvaller blijft voorzichtig. ,,Of ik vanaf nu in de basis sta, kun je nooit zeggen. Maar de trainer gaf me vandaag wel het vertrouwen en daar ben ik blij mee. Ik scoorde, dus op die manier heb ik het vertrouwen terugbetaald. Zo is iedereen blij, haha.”

sc Heerenveen won tegen Feyenoord voor de vijfde keer op rij. Na een moeizame start is sc Heerenveen dus bezig met een opmars. ,,Tja, soms moet je even wachten en geduld hebben voordat de goede resultaten komen. Er komt nu een belangrijke maand aan voor ons. We kunnen een mooie stap maken naar de play-offs voor Europees voetbal. Vijf keer winnen is heel goed. Het is zo een mooie avond voor de fans en de club.”