Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Elm: ‘We willen revanche’

Gepubliceerd op 19 maart 2012 12:07
Elm: ‘We willen revanche’

Viktor Elm zucht en schudt zijn hoofd. ,,Weer 5-1,” baalt hij na de wedstrijd tegen PSV. Ajax-uit, FC Twente-thuis, AZ-thuis en PSV-thuis: in deze topduels van sc Heerenveen werd het telkens 5-1. Alleen in de thuiswedstrijd tegen AZ was die uitslag in het voordeel van de Friezen. Zondag tegen PSV werd er opnieuw een 5-1 score aan de opmerkelijke reeks toegevoegd. Woensdag heeft sc Heerenveen in het Abe Lenstra stadion een herkansing.

In de halve finale van het bekertoernooi treft de ploeg van Ron Jans dan opnieuw PSV. ,,We moeten snel leren van de wedstrijd van zondag, en een aantal zaken veranderen,” vindt aanvoerder Elm. ,,We moeten de ruimtes klein houden en compacter spelen. Zo speelden we ook in het tweede deel van de eerste helft, en je zag dat PSV het toen moeilijk had om er door te komen. Het wordt natuurlijk lastig. PSV heeft meer kwaliteit, maar wij zijn absoluut niet slecht. We hebben een kans, zeker omdat we thuis spelen met steun van ons publiek. We hebben nog steeds het gevoel dat het kan. We willen revanche.”

Zondag was het niet veel wat Heerenveen liet zien, oordeelde Elm. ,,We hadden niet onze beste dag. We speelden niet slim genoeg, PSV was gewoon beter. We liepen veel achteruit, en dan is het lastig om wat te creëren. Zeker het eerste kwartier was het niet goed, maar daarna kregen wij de controle over de wedstrijd.”

Elm aan de bal tijdens het duel tegen PSV ,,Woensdag moeten we compacter spelen"
Elm aan de bal tijdens het duel tegen PSV ,,Woensdag moeten we compacter spelen"

Met een beetje hulp van Tyton en Pieters scoorde Elm de 1-1. ,,In die fase stonden we goed. Na rust probeerden we meer druk te zetten, maar dat hadden we beter niet kunnen doen. We waren niet goed genoeg om druk te zetten tegen PSV. Zoals we het de eerste helft deden was het beter. Ietsjes inzakken en loeren op de counter. Als we het lastig krijgen moeten we er proberen te staan als één team. Samen verdedigen. Dat lukte zondag niet. Woensdag moet dat dus anders, en daar zijn we ons bewust van. Die halve finale willen we echt graag winnen.”