Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

FC Groningen ‘puntenpakker’ in Euroborg

Gepubliceerd op 7 februari 2014 11:00
FC Groningen ‘puntenpakker’ in Euroborg

FC Groningen, zondag de opponent van sc Heerenveen, presteert vooral sterk in eigen stadion. De Groningers verloren in eigen stadion slechts eenmaal.

Die verliespartij was ook nog eens uitgerekend tegen laagvlieger ADO Den Haag. Het elftal van trainer Maurice Steijn verraste in de Euroborg met een 1-2 overwinning. Daarnaast leed FC Groningen in eigen huis puntverlies tegen PEC Zwolle (0-0), Ajax (1-1) en in een doelpuntrijk treffen tegen Roda JC (3-3).

FC Groningen haalde twee maal fors uit. Van RKC Waalwijk werd met 4-1 gewonnen en NEC incasseerde maar liefst vijf treffers. Dat is bijna de helft van het aantal door FC Groningen in de Euroborg gescoorde treffers. De thuisclub scoorde met uitzondering van het thuisduel tegen PEC Zwolle (0-0) ieder duel minimaal één keer.

De defensie van FC Groningen hield drie maal de nul, tegen FC Utrecht, PEC Zwolle en PSV en stond drie maal slechts één treffer toe. Met slechts tien tegentreffers beschikt FC Groningen over één van de minst gepasseerde defensies van de Eredivisie. Alleen Ajax (3), Vitesse en PSV (beide 9) kregen voor eigen publiek minder doelpunten tegen.

FC Groningen thuisreeks    
FC Groningen FC Utrecht 2-0
FC Groningen Ajax 1-1
FC Groningen RKC waalwijk 4-1
FC Groningen AZ 2-1
FC Groningen PSV 1-0
FC Groningen Roda JC 3-3
FC Groningen PEC Zwolle 0-0
FC Groningen ADO Den Haag 1-2
FC Groningen NEC 5-2