Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

FC Utrecht kwetsbaar buiten eigen Galgenwaard

Gepubliceerd op 23 april 2014 10:00

FC Utrecht is komende zondag te gast in het Abe Lenstra stadion. Op basis van de statistieken van dit seizoen lijkt sc Heerenveen kansrijk op een zege. FC Utrecht is namelijk samen met SC Cambuur de slechtst presterende uitclub van de Eredivisie.

anholt-utercht

Van de zestien gespeelde uitwedstrijden verloor FC Utrecht er maar liefst elf. Het team van trainer Jan Wouters speelde vier maal gelijk en wist één uitduel te winnen. Alleen in Almelo stapten Jens Toornstra c.s. met drie punten op zak in de spelersbus.

FC Utrecht haalde net als SC Cambuur in zestien uitwedstrijden slechts zeven punten. Defensief heeft de ploeg uit de domstad een probleem. FC Utrecht slaagde er buiten De galgenwaard nog geen enkele keer in de nul te houden. De ploeg incasseerde 38 tegentreffers. Alleen Go Ahead Eagles (41), NEC en Roda JC (39) stonden meer tegentreffers toe.

Ook scoren is een probleem. FC Utrecht kwam in zestien duels niet verder dan veertien treffers, gemiddeld nog niet eens één treffer per wedstrijd. Alleen SC Cambuur scoorde nog minder vaak buiten eigen stadion. De Leeuwarder club kwam in zestien uitduels niet verder dan negen treffers.

Samen met Go Ahead Eagles heeft FC Utrecht de meeste uitnederlagen achter de naam staan, namelijk elf.

Uitreeks FC Utrecht    
FC Groningen FC Utrecht 2-0
FC Twente FC Utrecht 6-0
PEC Zwolle FC Utrecht 1-1
Feyenoord FC Utrecht 1-0
Ajax FC Utrecht 3-0
SC Cambuur FC Utrecht 3-1
Vitesse FC Utrecht 3-1
Heracles Almelo FC Utrecht 1-2
Go Ahead Eagles FC Utrecht 2-1
Roda JC FC Utrecht 1-1
RKC Waalwijk FC Utrecht 5-2
AZ FC Utrecht 1-1
PSV FC Utrecht 1-0
NEC FC Utrecht 2-2
NAC Breda FC Utrecht 2-2
ADO Den Haag FC Utrecht 4-1