Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Forse uithalen FC Groningen op vreemde bodem

Gepubliceerd op 26 januari 2017 12:00

FC Groningen, zondag tegenstander van sc Heerenveen, haalde dit seizoen in uitwedstrijden enkele malen fors uit. De ploeg van trainer Ernst Faber kan dodelijk zijn in de omschakeling.

groningen-uitreeks

FC Groningen won drie uitduels en die werden allemaal met ruime cijfers gewonnen. Het scenario kwam telkens overeen. De Groningers kwamen op voorsprong en sloegen vervolgens vanuit de counter hard en effectief toe. Het leidde tot ruime zeges op FC Utrecht (1-5), PEC Zwolle (0-4) en Heracles Almelo (1-4).

In de drie genoemde duels scoorde FC Groningen 13 treffers, bijna de helft van de totale seizoensproductie (27). De Groningers zijn in de gespeelde uitduels productiever dan in de eigen Euroborg (11-16). Naast de drie overwinningen waren er vier nederlagen en twee gelijke spelen voor de Groninger formatie.

FC Groningen kwam de gespeelde uitduels drie maal niet tot scoren en hield twee maal de nul. Vooral de 0-0 op bezoek bij PSV was knap, aangezien de Groningers al na een half uur met tien man kwamen te staan na een rode kaart voor Bacuna.

Uitduels FC Groningen    
Excelsior FC Groningen 2-0
PSV FC Groningen 0-0
FC Utrecht FC Groningen 1-5
Vitesse FC Groningen 2-1
Willem II FC Groningen 2-1
NEC FC Groningen 1-1
PEC Zwolle FC Groningen 0-4
Ajax FC Groningen 2-0
Heracles Almelo FC Groningen 1-4