Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Fortuna Sittard ziet kansen in Abe Lenstra stadion

Gepubliceerd op 30 november 2018 14:18

In tegenstelling tot sc Heerenveen kent tegenstander Fortuna Sittard weinig personele problemen in de aanloop naar speelronde veertien. Waarschijnlijk ontbreekt alleen middenvelder Lars Hutten (ziek), maar daar tegenover staat de terugkeer van spits Andrija Novakovich.

Trainer Rene Eijer van Fortuna Sittard. Foto: Fortuna Sittard/ Niels van Renen
Trainer Rene Eijer van Fortuna Sittard. Foto: Fortuna Sittard/ Niels van Renen

Goede serie

De Amerikaan Novakovich keert terug van een blessure en dat geeft trainer René Eijer weer wat meer aanvallende opties. Novakovich scoorde dit seizoen vier treffers en is met dat aantal samen met Finn Stokkers gedeeld topscorer van Fortuna Sittard. Eijer hoopt dat zijn ploeg tegen sc Heerenveen de goede lijn van de afgelopen weken doortrekt.

Fortuna Sittard won, inclusief de bekerwedstrijd tegen NEC, drie van de vier laatste ontmoetingen. Alleen op bezoek bij VVV Venlo werd nipt (3-2) verloren, maar de Limburger twist had minimaal een punt op moeten leveren. Trainer René Eijer denkt dat er zaterdag in het Abe Lenstra mogelijkheden liggen voor zijn elftal.

Scorend vermogen

‘Heerenveen heeft in eigen huis nog geen wedstrijd gewonnen, al zegt dat ook niet alles. Ze zullen er zeker op gebrand zijn om voor eigen publiek wat te laten zien,’ laat Eijer optekenen in dagblad De Limburger. De trainer hoopt dat zijn ploeg net als vorige week de nul kan houden. ‘Dat geeft vertrouwen, ook voor onze verdediging.’
 
Scoren in uitduels was in de gespeelde uitbeurten geen probleem voor Fortuna Sittard. De Limburgers wisten in ieder duel buiten Sittard het net te vinden. Doelpunten maken gaat de ploeg van trainer René Eijer sowieso goed af, want met 26 treffers is Fortuna Sittard na PSV (46) en Ajax (40) de meest productieve ploeg van de Eredivisie.