Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Fris sc Heerenveen pakt zege in Enschede

Gepubliceerd op 18 november 2017 19:28
Fris sc Heerenveen pakt zege in Enschede

sc Heerenveen heeft de eerste competitiezege sinds 20 september 2017 te pakken. Op bezoek in Enschede kwamen de Friezen fris en aanvallend voor de dag. De ploeg van Jurgen Streppel was oppermachtig en versloeg FC Twente met 0-4 door doelpunten van Høegh, Vlap, Ødegaard en Veerman.

Sterke eerste helft
sc Heerenveen verscheen met de steun van 150 FeanFans aan de aftrap in Enschede. De Tukkers begonnen de wedstrijd met twee oude bekenden in de basis in de personen van Luciano Slagveer en Oussama Assaidi. Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Pas in de vijftiende minuut was de eerste doelpoging een feit. Thomas Lam zorgde met een afstandsschot voor het eerste gevaar. Vijf minuten later zorgde Høegh uit een voorzet van Pierie voor de eerste mogelijkheid van de Friezen. De Deense verdediger zag zijn kopbal net naast het doel verdwijnen. Niet veel later kreeg sc Heerenveen dé kans op de 0-1 toen Reza Ghoochannejhad oog in oog met Brondeel kwam te staan. De aanvaller stuitte echter op de vuisten van de doelman. Uit de hoekschop die volgde kwamen de Friezen alsnog op voorsprong. Daniel Høegh verlengde de voorzet van Mihajlovic met een prachtige voetbeweging in de verre hoek (0-1).

Veel kansen
Na een halfuur kreeg sc Heerenveen een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. Martin Ødegaard zette Reza Ghoochannejhad, die met een goede loopactie de verdedigers het bos in stuurde, met een fantastische steekbal voor de goal, maar de aanvaller stuitte wederom op Brondeel. In de 32e minuut moest Jurgen Streppel noodgedwongen de licht geblesseerde Naess naar de kant halen. Hij werd vervangen door Doke Schmidt die als linksback ging spelen, vanaf dat moment vormde Pierie het centrum met Høegh. Laatstgenoemde was met een kopbal uit een hoekschop van Mihajlovic wederom dichtbij een doelpunt, maar kopte ditmaal net over de kruising. Vlak voor rust was het wel raak toen Ødegaard de vrijstaande Dumfries wegstuurde over de rechterflank. Uit de voorzet die volgde belandde de bal uit de kluts voor de voeten van Michel Vlap. De Fries twijfelde niet en drukte vanaf de rand van het strafschopgebied prachtig af (0-2). Dat was tevens de ruststand van het duel.

Michel Vlap zette de 0-2 op het scorebord
Michel Vlap zette de 0-2 op het scorebord

Eerste doelpunt Ødegaard
In de tweede helft waren de Friezen direct weer gevaarlijk. Martin Ødegaard schoot vanaf de rand van de zestien op de vuisten van Brondeel. Niet veel later waren De Tukkers dichtbij de aansluitingstreffer. Tighadouini en Assaidi probeerden het van afstand, maar hun pogingen verdwenen net naast de goal van Warner Hahn. Na een uur strafte Ødegaard een blunder van Brondeel genadeloos af. De aanvaller kreeg de bal op twintig meter van de goal zo in de voeten gespeeld, twijfelde niet en schoot de bal in het lege doel (0-3). Het was de eerste treffer van de Noor in dit seizoen.
 
Volwassen
FC Twente probeerde het vervolgens nog wel, maar sc Heerenveen hield uitstekend stand. Hahn hield sinds zijn comeback voor de tweede keer op rij zijn doel schoon. Een compliment voor hem en het hele team dat de wedstrijd gedisciplineerd en volwassen uit wist te spelen. Invaller Henk Veerman maakte het Friese feest compleet door in de 88e minuut oog in oog met Drommel de 0-4 tegen de touwen te schieten. Door de overwinning komen de Friezen op achttien punten uit twaalf wedstrijden. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, dan neemt sc Heerenveen het op tegen PEC Zwolle.

Ødegaard maakte zijn eerste treffer van dit seizoen

Opstelling FC Twente:
Brondeel, Lam, Thesker, Assaidi, Boere, Cuevas, Liendl (46. Tighadouini), Jensen, Bijen, Slagveer, Van der Lely
 
Opstelling sc Heerenveen:
Hahn, Dumfries, Høegh, Naess (32. Schmidt), Pierie, Kobayashi, Schaars, Vlap, Mihajlovic (58. Van Amersfoort), Ghoochannejhad (64. Veerman), Ødegaard

18112017233685_FPH_9989