Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Geflatteerde eerste verliesbeurt voor sc Heerenveen

Gepubliceerd op 1 oktober 2017 16:15
Geflatteerde eerste verliesbeurt voor sc Heerenveen

sc Heerenveen heeft vanmiddag de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Ajax was de eerste club die te sterk bleek voor de Friezen (0-4), al was de uitslag geen goede weerspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Met name voor rust speelde sc Heerenveen ijzersterk. Dat de Friezen in de pauze tegen een 0-2 achterstand aankeken, was dan ook behoorlijk verrassend te noemen. De thuisploeg speelde fel, zette Ajax onder druk en raakte voor rust al twee keer de paal via Stijn Schaars en Kik Pierie. In de 15e minuut had sc Heerenveen ook al op voorsprong kunnen komen, maar Martin Odegaard profiteerde niet van een te korte terugspeelbal van David Neres.

Er leek dus weinig aan de hand voor sc Heerenveen, dat nauwelijks in de problemen kwam. Toch ging het aan het eind van de eerste helft nog mis. Neres zette Ajax tegen de verhouding in met twee goals op een 0-2 voorsprong. In de 38e minuut schoof hij de openingstreffer binnen, na een mooie een-twee met Klaas Jan Huntelaar. Twee minuten later kopte Huntelaar de bal uit een uittrap van doelman André Onana goed door met het hoofd, waarna Neres opnieuw toesloeg: 0-2

sc Heerenveen gaf niet op. De Friezen gingen in de tweede helft wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar zagen ook Ajax steeds meer kansen krijgen. Een kwartier voor tijd kreeg Ajax een penalty, die benut werd door Lasse Schone. Even later werd het ook nog 0-4, toen verdediger Maximilian Wöber profiteerde van een flipperkast-situatie voor het doel van Martin Hansen. Invaller Henk Veerman was nog wel een paar keer dicht bij de eretreffer, maar ook dat lukte uiteindelijk niet voor de thuisploeg. Het zat sc Heerenveen allesbehalve mee deze middag.

Later meer.