Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Høegh over Avondje NAC: "Wordt traditioneel lastig"

Gepubliceerd op 21 december 2018 10:05

Zaterdagavond werkt sc Heerenveen in Breda de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft af tegen de plaatselijke trots, NAC Breda. Vorig seizoen gingen de Friezen tegen de 'Parel van het Zuiden' in de een-na-laatste speelronde hard onderuit (3-0). Aanvoerder Daniel Høegh was erbij en is nu uit op revanche. "We hebben wat goed te maken."

Daniel Høegh vorig seizoen aan de bal tegen NAC Breda
Daniel Høegh vorig seizoen aan de bal tegen NAC Breda

Toch even terug naar 29 april van dit jaar. Zondagmiddag, 14.30 uur, NAC Breda - sc Heerenveen. Een belangrijk duel voor beide teams. De thuisclub streed tegen degradatie, terwijl de gasten zich konden verzekeren van een play-offticket voor Europees voetbal. "We begonnen dramatisch", herinnert Høegh zich de vroege 2-0 achterstand. "Die schade konden we niet meer herstellen."

Wat goed te maken

Høegh en zijn ploeggenoten verloren de wedstrijd uiteindelijk met 3-0. "We hebben wat goed te maken", is de aanvoerder strijdvaardig. Hij is erop gebrand het voetbaljaar 2018 goed af te sluiten. "We willen met een goed gevoel de winterstop ingaan. Met een overwinning dus. Dat moet ook kunnen, want ik vind dat we over meer kwaliteit beschikken. We gaan dan ook voor niets minder dan de drie punten."

Winst is dus het enige dat telt in Breda. Trainer Jan Olde Riekerink zal dan ook blij zijn dat hij weer een beroep kan doen op Høegh. Zijn pupil miste vanwege een schorsing FC Utrecht-thuis en moest eerder noodgedwongen toekijken tijdens de duels met FC Emmen en FC Groningen, begin november. Een heupblessure hield Høegh aan de kant.

Tegen NAC Breda is Høegh er 'gewoon' weer bij, zoals hij dat vorig seizoen altijd was. De Deen miste toen geen duel. Zelfs geen minuut. "Toekijken was ik hier inderdaad niet gewend", aldus de captain. "Gelukkig ben ik nu weer terug en helemaal fit. Niet spelen is nooit leuk."

Avondje NAC

Høegh kent intussen het begrip Avondje NAC. "Ja, ik weet wat dat inhoudt. Daar kwamen we vorig seizoen wel achter. Het wordt met hun fanatiek thuispubliek traditioneel lastig, maar daar moeten we ons niet gek door laten maken. Bovendien spelen wij weer uit en dat gaat dit seizoen vooralsnog vaak goed."

Head-to-head: NAC Breda versus sc Heerenveen
Head-to-head: NAC Breda versus sc Heerenveen

In het Rat Verlegh Stadion staat Høegh hoogstwaarschijnlijk tegenover spits Mitchell te Vrede. "Hij heeft hier ook gespeeld, toch? Goeie speler. Vorig seizoen speelden we ook tegen elkaar. Toen ging het niet zoals ik het had gewild. Nu wil ik een betere prestatie neerzetten."

De wedstrijd tussen NAC Breda en sc Heerenveen begint zaterdag om 19.45 uur in het Rat Verlegh Stadion.