Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Henk Veerman schuldbewust na rood: ‘Dit was dom’

Gepubliceerd op 30 oktober 2015 07:46

Henk Veerman was donderdag tegen Helmond Sport net als in het bekerduel tegen NAC Breda verantwoordelijk voor de enige en dus winnende treffer. De bloemen van de man van de wedstrijd waren dan ook voor de lange Volendammer, maar er kon na afloop geen lachje af bij de matchwinnaar. Oorzaak, een domme rode kaart in de 90ste minuut.

Het moment van de rode kaart. Bjelica is neergegaan na een duel met Veerman. Scheidsrechter Mulder zijn hand gaat al richting de rode kaart.
Het moment van de rode kaart. Bjelica is neergegaan na een duel met Veerman. Scheidsrechter Mulder zijn hand gaat al richting de rode kaart.

Henk Veerman kon zichzelf wel voor het hoofd slaan. De spits kopte op slag van rust op aangeven van Cavlan de 1-0 binnen. Een treffer die goed bleek voor de winst, maar de aanvaller liet zich in de slotseconden van het bekerduel lelijk gaan. Hij ging er stevig in bij een luchtduel met Bjelica. Te stevig aldus scheidsrechter Mulder, want die trok meteen een rode kaart.

En dus eindigde de bekeravond in mineur. Veerman zocht na afloop naar een verklaring. ,,Hij schopte me even eerder in het kruis. Ik vroeg hem toen waar hij mee bezig was. De scheidsrechter stond daarbij en dacht vast dat ik wraak nam.’’ Veerman vond de rode kaart overdreven. ,,Ik ga er stevig in, maar hij maakte zich klein. Als hij gewoon blijft staan, is er niets aan de hand. Het was geen elleboog, ik raakte hem met mijn hand. Het was misschien geel, maar niet meer dan dat.’’

In beroep

Of de rode kaart al dan niet te zwaar was, Veerman stak de hand ook in eigen boezem. ,,Het is de 90ste minuut en we staan met 1-0 voor. Dan mag ik dit risico niet meer nemen. Het was dom van me.’’ Het slachtoffer, Bjelica, liep met een opgezwollen jukbeen rond in de catacomben. De verdediger was zich kennelijk bewust van zijn aandeel in de situatie, want hij nam Veerman in bescherming. ,,Het was een gewoon duel, die dingen kunnen gebeuren.’’

Voor Veerman en sc Heerenveen is de rode kaart een flinke tegenvaller. De spits is op dreef en scoorde donderdag zijn vierde treffer in de laatste drie wedstrijden. De rode kaart kost hem zo goed als zeker de wedstrijd tegen SC Cambuur. ,,Misschien kan ik nog in beroep gaan,’’ klonk het vertwijfeld. Aan de uitdrukking op zijn gezicht te zien geloofde de spits zelf ook niet in de door hem zelf geopperde vluchtroute.