Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Jan de Jonge: ‘We moeten veel energie leveren’

Gepubliceerd op 27 februari 2014 14:55
Jan de Jonge: ‘We moeten veel energie leveren’

Heracles Almelo speelt morgen (vrijdag, aanvang 20.00 uur) in eigen stadion tegen sc Heerenveen. Trainer Jan de Jonge kan niet beschikken over het geschorste drietal Mike te Wierik, Bryan Linssen en Jens Jurn Streutker. Dario Vujicevic (voet) is geblesseerd, Jeroen Veldmate is een twijfelgeval. Hij kampt met liesklachten. Daarnaast vertrok Berry Powel, die op amateurbasis in Almelo speelde, eerder deze week naar Roda JC.

Voor De Jonge is het treffen met sc Heerenveen het weerzien met een oude bekende. Hij weet wat hij kan verwachten van de Friezen. ,,Heerenveen heeft een goede ploeg met goede voetballers,’’ vertelt hij op de clubsite. ,,Het zal voor ons niet gemakkelijk worden. We zullen er ongelooflijk veel energie in moeten leggen om een kans te hebben. Heerenveen is gevaarlijk in de omschakeling en draait bovenin mee om Europees voetbal. Wij moeten zorgen dat Heerenveen niet in de wedstrijd komt, dan hebben we zeker kans.”

Voor De Jonge is het een bijzondere wedstrijd. ,,Ik woon in Heerenveen. Het is mijn gemeente, ik sta er ingeschreven. Natuurlijk is het wel apart. Ik heb er net weer vijf jaar gewerkt en ken veel mensen die er nog zijn. Eerder dit seizoen hebben we gewonnen in Friesland, maar dat was een hele andere wedstrijd. Toen hadden we heel veel spelers nog niet. Iliass Bel Hassani, Simon Cziommer, Mark Uth, daar stond in augustus een heel ander elftal. Die uitslag zegt dus niks over de wedstrijd van morgen.”

Heracles Almelo haalde uit de laatste vijf duels vier punten. Het elftal van trainer Jan de Jonge won van ADO Den Haag, verloor van PSV en NAC Breda en speelde gelijk tegen Cambuur Leeuwarden en PEC Zwolle.