sc Heerenveen - Ajax
20 oktober, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Jan Olde Riekerink wil chemie creëren tussen elftal en publiek

Gepubliceerd op 17 mei 2018 15:36
Jan Olde Riekerink wil chemie creëren tussen elftal en publiek

sc Heerenveen presenteerde donderdagmiddag Jan Olde Riekerink als hoofdtrainer. De 55-jarige oefenmeester is content met zijn nieuwe club. "Ik ben ongelooflijk blij."

Hoewel Olde Riekerink in binnen- en buitenland zeer veel ervaring heeft, is sc Heerenveen zijn eerste klus als hoofdtrainer op het hoogste niveau van Nederland. "Het is altijd mijn wens geweest om in de Eredivisie als trainer aan de slag te gaan. Ik vind het ontzettend mooi dat ik nu deze kans krijg bij sc Heerenveen."

De trainer noemt sc Heerenveen een heel aansprekende club. "Het is een club met tradities, dat vind ik belangrijk. Daarmee zit er een body in de club. Er zijn een aantal clubs waarmee je qua gevoel wat meer hebt en ik denk dat men sowieso wel een goed gevoel heeft bij sc Heerenveen."

Jeugd

Bij Ajax, Galatasaray en de nationale bond van China werkte hij jarenlang intensief met jeugdspelers. Deze ervaring neemt Olde Riekerink mee naar sc Heerenveen. "Als er jongens bij het eerste doorstromen maken ze fouten, maar dan gaat het erom dat je gerichte plannen met ze maakt om ze beter te maken, zowel op voetbalgebied als daarbuiten. Individuele aandacht vind ik daarbij belangrijk."

In zijn eerste seizoen bij sc Heerenveen hoopt Olde Riekerink de sportieve doelstellingen te behalen. "Maar ik hoop hier nog meer teweeg te brengen. Ik wil dat er chemie ontstaat tussen het elftal en het publiek. Dat gaan we doen door met alle mensen binnen de club keihard te werken aan het ontwikkelen van de spelers en het duidelijk formuleren van onze doelstellingen."

FPH2817

Start

De 55-jarige oefenmeester gaat meteen aan de slag. "Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik ga niet meer op vakantie, want het voetbalseizoen begint al eerder dan bij de eerste training. De komende periode is de samenwerking met het scoutingapparaat bijvoorbeeld heel belangrijk."

Olde Riekerink gaat op zoek naar een huis in Heerenveen. "Ik heb vanmiddag al een bezichtiging. Ik vind het belangrijk om hier te wonen. Ten eerste voor de binding met de club en de mensen en ten tweede omdat ik verwacht dat we dag en nacht bezig zijn. Het is natuurlijk niet alleen het eerste elftal, maar er zijn ook beloften en jeugdteams. Ik wil het maximale eruit halen."