Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Jan Wouters wil goed afsluiten met FC Utrecht

Gepubliceerd op 25 april 2014 14:55
Jan Wouters wil goed afsluiten met FC Utrecht

FC Utrecht kan zondag op bezoek bij Heerenveen vrij voetballen. De ploeg speelde zich tegen Heracles Almelo veilig en spelers en trainer merken toch dat de druk er af is.

Na de winst op SC Cambuur is FC Utrecht er zeker van dat het volgend seizoen in de Eredivisie speelt. “Je merkt dat er een last van de schouders is gevallen bij onze spelers”, zegt Jan Wouters op de website van FC Utrecht. “Op de training viel direct op dat spelers, stuk voor stuk, vrijer zijn gaan spelen. Vergeet niet dat er bij ons dit jaar totaal andere druk kwam kijken, dan bijvoorbeeld vorig seizoen. Toen was het de druk van het kunnen winnen van een prijs. Het behalen van de play-offs. Nu was het anders. We moesten wegblijven van de onderste plaatsen. Dat doet wat met spelers. De opluchting is goed merkbaar. Ik verwacht dat wat we nu op de training zien, ook gaan zien in de laatste twee wedstrijden van de competitie.”

Gemotiveerd

sc Heerenveen kan volgens Wouters op ene gemotiveerd FC Utrecht rekenen. ,,We zijn nog niet klaar. Ook in de komende twee wedstrijden willen we resultaat halen. Voor de supporters, de sponsors. Zij hebben er recht op dat we nog twee keer alles geven. En, als voetballer of trainer, als sportman, wil je iedere wedstrijd winnen. Altijd. Dus nu ook. We willen zo hoog mogelijk op de ranglijst eindigen. Je streeft naar het hoogst haalbare.”

Onder Wouters was FC Utrecht erg succesvol tegen sc Heerenveen, maar het verleden telt niet meer vindt Jan Wouters. “Ik houd mij niet zo bezig met statistieken. We bekijken de situatie van nu. Zij spelen om een plaats in de play-offs en wij willen nog twee keer vrijuit spelen en zo hoog mogelijk eindigen. Dat maakt het een interessant duel.”

Jan Wouters, kan tegen sc Heerenveen niet beschikken over Johan Mårtensson en Yassin Ayoub. Ook Cedric van der Gun ontbrak op de vrijdagtraining, waardoor de spitsposities waarschijnlijk worden ingevuld door De Ridder en Jacob Mulenga.