Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Lammers over Groene Ster-uit: "Snel een doelpunt maken"

Gepubliceerd op 30 oktober 2018 10:15

Woensdagavond neemt sc Heerenveen het in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker op tegen de amateurs van Groene Ster. In de vorige ronde schakelden de Friezen Katwijk uit, dankzij een laat doelpunt van Sam Lammers. Wat verwacht de spits van de confrontatie met de Limburgers?

Sam Lammers in actie tegen AZ
Sam Lammers in actie tegen AZ

Nog even achterom kijken. In de vorige ronde tegen Katwijk verging het sc Heerenveen moeizaam. In de verlenging haalde Lammers de trekker over en schoot de Friezen, ten koste van de tweededivisionist, naar de volgende ronde. Daarin stuit de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink op hoofdklasser Groene Ster. "Op papier een zwakkere tegenstander dan Katwijk", zegt Lammers.

Wat verwacht Lammers, zondag matchwinner tegen AZ (2-3), van het spelbeeld tegen Groene Ster? "Dat we veel op hun helft gaan spelen. Tegelijkertijd mogen we niks en niemand onderschatten. Elk seizoen doen zich stunts voor. We moeten zorgen dat ons dat niet overkomt."

Sam Lammers verzendt een pass tegen AZ
Sam Lammers verzendt een pass tegen AZ

Tegenstander Groene Ster komt uit het Limburgse Heerlerheide. Sportpark Pronsebroek ligt op 293 kilometer van het Abe Lenstra stadion en dus wacht de Friezen een verre en lange busreis. "Drie uur en een kwartier, meende ik? Ja, dat heb je als je bij sc Heerenveen zit", lacht Lammers. "Dan moet je wel eens lang in de bus zitten."

Zover mogelijk komen

Lange reis of niet, de volgende ronde moet woensdag bereikt worden. "We willen graag zover mogelijk komen", laat Lammers weten. "We moeten snel een doelpunt maken. Dan maak je het jezelf niet zo moeilijk, zoals tegen Katwijk. Zolang het 0-0 staat, blijven zij geloven in een stunt."

Iemand die zeker in een goed resultaat gelooft aan de kant van Groene Ster is oud-prof Nathan Rutjes. Lammers kwam hem al eens tegen. "Een heel aardige gast. Toen ik bij PSV mijn debuut maakte (thuis tegen Roda JC, red.), kwam hij na afloop van de wedstrijd mij speciaal feliciteren en een praatje met me maken."

Sam Lammers jaagt Pantelis Hatzidiakos op
Sam Lammers jaagt Pantelis Hatzidiakos op

Lammers kijkt uit naar het treffen in de tweede ronde van het bekertoernooi. "Zulke wedstrijden zijn altijd speciaal. Ik vind het altijd mooi om avondduels te spelen. Als we de volgende ronde halen, komen we steeds dichter bij waar we uiteindelijk willen komen."

De wedstrijd tussen Groene Ster en sc Heerenveen begint woensdag om 19.45 uur.