Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Late treffer Finnbogason levert punt op

Gepubliceerd op 9 februari 2013 21:30
Late treffer Finnbogason levert punt op

sc Heerenveen is zaterdagavond ontsnapt aan een nederlaag. Een late treffer van Alfred Finnbogason voorkwam dat VVV-Venlo met een 1-2 zege terug naar Limburg keerde. Een overwinning voor de gasten was ook niet verdiend, want VVV-Venlo beperkte zich in het Abe Lenstra stadion tot verdedigen en loerde vooral op counterkansen.

Veel kansen kreeg VVV-Venlo niet, maar de bezoekers sprongen wel efficiënt om met de mogelijkheden. Beide Limburger treffers vielen uit spelhervattingen. In de 36ste minuut knikte Nwofor een vrije trap van Maguire binnen en na ruim een uur stond Seip op de juiste plek om een hoekschop van dezelfde Maguire succesvol met het hoofd te verlengen.

De eerste helft bood de voetbalfans in het Abe Lenstra stadion weinig vermaak. sc Heerenveen was de betere ploeg, maar het ontbrak de thuisclub aan overtuiging en tempo om de defensie van de gasten stuk te kunnen spelen. VVV-Venlo kwam ook zelden gevaarlijk in de buurt van het doel van Nordfeldt, maar scoorde dus wel uit de eerste grote mogelijkheid.

El Ghanassy probeert zich te ontdoen van een Limburger tegenstander.
El Ghanassy probeert zich te ontdoen van een Limburger tegenstander.

De thuisclub moest na rust op jacht naar de gelijkmaker en kwam met meer overtuiging uit de kleedkamers. De ploeg van Van Basten schroefde het tempo op, won meer duels en werd gevaarlijker. Zo had doelman Mäenpää alle moeite om een poeier van De Roon buiten de palen te houden en verdween een schot van El Ghanassy, na een grabbelpartij van de Finse goalie, in het zijnet.

Het was een fase waarin VVV-Venlo amper van de eigen speelhelft afkwam en de gelijkmaker een kwestie van tijd leek. De kansen waren er ook wel, maar een schot van Finnbogason in de korte hoek werd door Mäenpää gestopt en Djuricic schoot in vrije positie ver over. Nadat De Roon in de 65ste minuut rakelings over had geknald, was het VVV Venlo dat even later de voorsprong verdubbelde.

Een hoekschop van Maguire werd door de inkomende Marcel Seip achter Nordfeldt gekopt. De centrale verdediger van de gasten kreeg te veel ruimte van Finnbogason en profiteerde optimaal, 0-2. De thuisclub leek in geslagen positie, maar rechtte de rug en had het geluk dat amper een minuut na de goal van Seip de aansluitingstreffer viel.

Het doelpunt werd ingeluid door Filip Djuricic. De Serviër dribbelde het strafschopgebied binnen en vond Finnbogason. Die bracht met een hakbal Djuricic opnieuw aan zet waarna de Serviër de bal panklaar legde voor de inkomende Marecek. De middenvelder van sc Heerenveen schoof de bal rustig en zuiver in de uiterste hoek, 1-2.

Pele van Anholt moet opboksen twgen twee spelers van VVV-Venlo
Pele van Anholt moet opboksen twgen twee spelers van VVV-Venlo

Op dat moment waren er nog twintig minuten te spelen. Met de steun van de thuisaanhang voerde sc Heerenveen de druk op en was bijna meteen succesvol. Finnbogason speelde zich vrij in de zestien, maar zijn inzet was te matig om Mäenpää te kunnen verrassen. Ook een kopbal van de IJslander leverde geen treffer op.

In de hectische slotfase zette sc Heerenveen alles op alles om de gelijkmaker te produceren. Inzetten van Raitala en invaller Van la Parra werden echter geblokt. Twintig seconden voor het verstrijken van de officiële speeltijd viel de 2-2 alsnog. Het was Finnbogason die uiteen scrimmage na een corner de bal van dichtbij binnen tikte. In de vier minuten blessuretijd die volgden stond VVV-Venlo onder zware druk, maar de ploeg capituleerde niet en dus moest sc Heerenveen genoegen nemen met een gelijkspel.