Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Lucas Bijker: ‘Gelijkspel met nare bijsmaak’

Gepubliceerd op 29 januari 2017 17:20
Lucas Bijker: ‘Gelijkspel met nare bijsmaak’

‘Dit is doodzonde, we hadden moeten winnen. Het is positief dat we het achterin dicht weten te houden, maar het levert maar één puntje op. Het is een gelijkspel met een nare bijsmaak.’ Lucas Bijker is teleurgesteld na de doelpuntloze derby tegen FC Groningen, de thuisclub had in zijn ogen meer verdiend.

De nederlagen tegen PSV en AZ waren vervelend en deden pijn, maar zorgen er volgens Bijker ook voor dat de Friezen misschien wel extra gemotiveerd aan de aftrap verschenen tegen FC Groningen. De linksback had op een overwinning gerekend. ‘Ik vind dat wij beter zijn, maar dat konden we vandaag niet in doelpunten vertalen.’

FC Groningen boekte dit seizoen enkele ruime uitzeges, vooral dankzij vlijmscherp counterspel. ‘Ze loeren vooral op de counter. Groningen heeft wel een paar kleine kansjes gehad, maar we hadden het onder controle. Als je thuis beter bent moet je eigenlijk het verschil kunnen maken,’ vond Lucas Bijker.

De verdediger trok regelmatig mee naar voren. Omdat de Groningers met twee spitsen aantraden en Larsson vaak naar binnen trok, lag er volop ruimte voor de back. ‘Ik heb heel wat meters gemaakt. Ik houd er van om aanvallend mijn bijdrage te leveren, ik vond het fijn om zo te spelen.’

Voor sc Heerenveen was het de derde wedstrijd in acht dagen, dat leverde geen fysieke problemen op. ‘Ik had zelf niet het gevoel dat ik helemaal stuk zat. Het was pittig, maar kon blijven gaan. Groningen had geen doordeweekse wedstrijd, dan is het wel knap dat je het tot de laatste minuut volhoudt en ook nog kansen creëert’, besluit Lucas Bijker.