Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Matchwinner Larsson: ‘die bal moest hard’

Gepubliceerd op 28 augustus 2016 11:48
Matchwinner Larsson: ‘die bal moest hard’

Sam Larsson schoot sc Heerenveen zaterdag naar de eerste overwinning van het seizoen, tegen PEC Zwolle. Dat deed de Zweedse smaakmaker in de 50e minuut met een lekkere uithaal. De zege was dikverdiend, want in de tweede helft ging sc Heerenveen vol op jacht naar goals. Het goede aanvallende spel na rust, kon niet los worden gezien van de komst van Larsson.

Er gebeurt nou eenmaal wat, als Larsson speelt. ,,Dat zou je zo kunnen zeggen, ja", blijft Larsson koel. De speler begon op de bank (Larsson: 'Dat is een keuze van de trainer. Het is natuurlijk ook zo dat ik terug kom van een blessure'), maar viel direct na rust in. Het begon meteen goed te lopen bij de Friezen. Er werden mooie aanvallen opgezet. ,,Ik weet dat ik van waarde ben in het creëren van kansen. Het leverde nu ook een goal van mezelf op. Dat is mooi voor mij, het team en de fans. Maar we hebben nog meer spelers die een actie en doelpunt in huis hebben. We hebben veel snelheid op de vleugels, daar komt veel gevaar vandaan.”

Tegen PEC Zwolle was Larsson de enige die het net wist te vinden. Met een mooie uithaal joeg hij de bal achter doelman Van der Hart. ,,Het was een mooie aanval”, blikt de doelpuntenmaker terug. ,,Younes Namli had ook kunnen scoren, maar via een verdediger kreeg ik de bal ineens voor mijn voeten. De afstand naar het doel was niet heel groot. Die bal moest ik daarom hard raken. Ik raakte ‘m heel lekker. Nee, dat was geen gelukstreffer…”

Larsson vond het mooi om te zien dat de Friezen de wedstrijd alsnog wisten te winnen, na een matige eerste helft. ,,De eerste helft was niet fantastisch. We speelden in een te laag tempo, en wisten geen kansen te creëren. Vorig seizoen hebben we ook veel van dat soort wedstrijden gespeeld. Toen lukte het ons niet vaak om dan alsnog te scoren en te winnen. Dat we dat nu wel voor elkaar gekregen hebben, is een positief teken. We hadden zelfs wel met 3-0 kunnen winnen. Heel belangrijk was ook dat we achterin de nul gehouden hebben. Dat is een compliment voor Erwin (Mulder, red.) en de verdediging. Mede daardoor winnen we de wedstrijd.”

De competitie ligt volgende week stil in verband met de interlandperiode. Volgens Larsson kan sc Heerenveen met een goed gevoel vooruitkijken naar de competitiehervatting op 10 september (thuiswedstrijd tegen FC Twente). ,,Dat kunnen we zeker. Het was een mooie avond. Oke, we hadden nog wel meer moeten scoren, maar ik ben tevreden met de 1-0. De resultaten waren tot nu toe niet heel goed. We hebben in het begin een beetje lopen stoeien met onze speelwijze. Maar als je onze tweede helft bekijkt, was dat een mooi voorbeeld van hoe goed we kunnen spelen. Dat geeft vertrouwen. Hopelijk kunnen we die lijn na de interlandperiode doortrekken en worden we steeds beter.”