Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Meeste speeltijd voor Breuer

Gepubliceerd op 17 mei 2011 12:05
Meeste speeltijd voor Breuer

Michel Breuer heeft van dalle spelers van de selectie van sc Heerenveen afgelopen seizoen de meeste speeltijd gekregen van trainer Ron Jans. De aanvoerder was in 32 duels actief en stond in totaal 2736 minuten in het veld. Breuer startte 27 maal in de basis.

Ook Bas dost kwam tot 32 optredens in de hoofdmacht, maar de aanvaller heeft aanmerkelijk minder speelminuten achter zijn naam staan dan Michel Breuer. De topscorer van sc Heerenveen reikte tot 2294 speelminuten. Christian Grindheim (30 duels en 2580 minuten), Stuhr Ellegaard (28 duels en 2520 minuten) en Calvin Jong –A-Pin (29 duels en 2513) minuten, werden na Breuer het vaakst ingezet.

Michel Breuer probeert Theo Janssen van FC Twente in toom te houden.
Michel Breuer probeert Theo Janssen van FC Twente in toom te houden.

Dat Michel Breuer hoog eindigt mag geen verrassing heten, want de verdediger die al zeven seizoenen op de loonlijst staat van de Friese club, haalt een hoog wedstrijdgemiddelde. Breuer bleef alleen in zijn eerste jaar in Friesland (seizoen 2004/2005 ) onder de dertig duels (20), maar haalde daarna een moyenne van precies 31 wedstrijden per seizoen. Breuer kwam vanwege blessures alleen uit bij NAC Breda en Roda JC niet in actie


Ook Mika Väyrynen behoorde met dertig duels en 2181 speelminuten tot de vaste keus van trainer Ron Jans. De Fin werd wel vaak gewisseld. In veertien van de dertig wedstrijden die Väyrynen speelde, werd hij vroegtijdig naar de kant gehaald. Opvallend is ook de speeltijd die Luciano Narsingh kreeg. De jonge aanvaller die definitief door wist te breken, speelde 24 duels en kwam tot 1510 speelminuten.

Oussama Assaidi groeide in zijn tweede jaar in Friesland uit tot vaste basisklant. De behendige aanvaller kwam in 30 duels (2466 minuten) in actie voor de Friese club.
Jans zette over 34 wedstrijden 27 spelers in. Vijf van hen kwamen bleven onder de tien wedstrijden steken. Samir Fazli (80 minuten)kwam als invaller in negen duels in actie. Milan Kopic (570 minuten)bleef steken op zeven duels, Kenny Steppe (457 minuten) op zes wedstrijden, Jeffrey Gouweleeuw (450 minuten) speelde 5 wedstrijden en Igor Djuric (232 minuten) kwam vier maal in de hoofdmacht in actie.

Drie spelers kwamen tot een wedstrijd, maar zullen alleen maar blij zijn met de speeltijd die hun werd gegund. Brian Vandenbussche (90 minuten) vierde op de slotdag van het seizoen zijn rentree in de hoofdmacht. Voor Quenten Martinus (18 minuten) en Tobias Kainz (13 minuten) betekende hun optreden uit bij Roda JC het debuut in de eredivisie.