Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Minimale zege sc Heerenveen in Almelo: 1-2

Gepubliceerd op 28 februari 2014 21:45
Minimale zege sc Heerenveen in Almelo: 1-2

sc Heerenveen heeft in Almelo de vijfde uitzege van het seizoen in de wacht gesleept. Daar leek het in het eerste halve uur totaal niet op, want sc Heerenveen bakte er weinig van. Na de verdiende 1-0 van Tannane profiteerde De Roon van een dekkingsfout en direct na rust leverde een werkelijk schitterende aanval de 22ste treffer van Finnbogason. De treffer van de IJslander bleek uiteindelijk genoeg voor de zege.

sc Heerenveen begon erg slecht aan het uitduel tegen Heracles Almelo. De bezoekers hadden het eerste halve uur niets in te brengen in het Polman stadion. Heracles Almelo zette vroeg druk en ondanks de terugkeer van het vaste trio middenvelders was het elftal van Van Basten niet in staat de bal in de ploeg te houden.

De Friezen waren de bal steeds snel kwijt en bleven daardoor onder druk. Hoewel de thuisclub geen grote kansen creëerde, kon een doelpunt bijna niet uitblijven. Nadat Bel Hassani niet wist te profiteren van een fout van Van Anholt, kwam Heracles Almelo in de 26ste minuut toch verdiend op voorsprong.

Parra

Tannane mocht van ongeveer 25 meter aanleggen na een overtreding van Van den Berg en liet de bal in de kruising verdwijnen. Merkwaardig genoeg nam Heracles Almelo na de 1-0 de teugels een beetje vieren en bood sc Heerenveen daarmee de kans terug in de wedstrijd te komen. De gasten melden zich zowaar een paar keer op de helft van de tegenstander.

sc Heerenveen kwam na ruim een half uur zelfs uit het niets op gelijke hoogte. Bij een vrije trap van Hakim Ziyech vanaf de rechterkant, werd Marten de Roon volledig vrijgelaten. De aanvoerder van sc Heerenveen kon van dichtbij eenvoudig binnen knikken, 1-1. In de slotminuten van de eerste helft leverden pogingen van Uth (redding Nordfeldt) en Van La Parra (naast) geen treffers meer op en zo eindigde de eerste helft met een 1-1 tussenstand.

Finnbogason

De opening van de tweede helft was voor Heracles Almelo met een kans voor Uth, maar de Duitser stuitte op Nordfeldt. Aan de andere kant was het wel raak. Na een mooi opgezette aanval over meerdere schijven bracht Ziyech Van La Parra in stelling. Zijn schot werd gekeerd door Pasveer, maar Finnbogason stond op de juiste plek om de rebound tegen de touwen te werken, 1-2.

Amper een minuut later moest Nordfeldt vol aan de bak om de gelijkmaker te voorkomen. Van Anholt werd afgetroefd door Tannane, maar gelukkig kon de Zweedse doelman nog net een vuist tegen de bal krijgen. Nordfeldt stond even later ook op de juiste plek om een kopbal van Uth te neutraliseren.

Kamps

Marco van Basten moest na een kwartier noodgedwongen een wissel doorvoeren. De geblesseerde Dijks werd vervangen door Marzo. Van Anholt ging hierdoor aan de linkerkant spelen, terwijl Marzo de rechterzone in de defensie voor zijn rekening nam.

In de tijd die volgde gebeurde weinig meer. Zoals sc Heerenveen er in de beginfase weinig van bakte, bracht de thuisclub er in de slotfase weinig meer van terecht. sc Heerenveen bleef eenvoudig op de been, maar deed te weinig met de ruimte die het kreeg. Marzo was met een schitterende knal nog dichtbij de 1-3, maar Pasveer lag op tijd in de hoek. Aan de andere kant knalde Uth rakelings naast, maar gescoord werd er niet meer.