Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

NEC gelooft in zege op sc Heerenveen

Gepubliceerd op 21 maart 2014 14:55
NEC gelooft in zege op sc Heerenveen

NEC is op de hoede voor de aanvallende kwaliteiten van sc Heerenveen, maar trainer Anton Janssen weigert zich aan te passen. Janssen heeft er alle vertrouwen in dat zijn elftal zaterdag in Friesland goede zaken kan doen in de strijd tegen degradatie.

Janssen beschouwt sc Heerenveen als een sterke tegenstander, waarbij de kracht vooral in de voorhoede schuilt, laat hij op de clubsite weten. ,,Heerenveen is voorin zeer sterk, met veel snelheid en scorend vermogen, maar daar gaan we onze eigen ploeg niet voor aanpassen. We hebben gezocht naar een balans tussen verdediging en aanval en die handhaven we. Heerenveen is een ploeg waar N.E.C. het de laatste jaren ook goed tegen doet, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we daar de drie punten kunnen pakken."

N.E.C. start de wedstrijd in Heerenveen weer met Dennis Gentenaar en Jeffrey Leiwakabessy in de basis. ,,Natuurlijk moeten we het wedstrijd voor wedstrijd bekijken, maar we proberen vanaf nu zoveel mogelijk in de vaste opstelling te spelen. Alleen Søren Rieks keert morgen terug in de basis, Navarone Foor begint daarom op de bank. Dat is een keuze op basis van rendement. Navarone heeft ook hangend op links een paar goede wedstrijden gespeeld, maar daar kiezen we nu voor Jakob Jantscher."

Vorige week leverde de ontmoeting met FC Utrecht een wisselvallige wedstrijd op. Ook Janssen beleefde het op die manier. ,,Na afloop had ik echt een dubbel gevoel. De spelers tonen veerkracht en creëren ook kansen in de slotfase, maar aan de andere kant geef je wel weer de goals weg en pak je niet de zege. Ieder puntje is er natuurlijk één, maar na zo'n wedstrijd pak je graag de volle lading. In de spelersgroep leefde hetzelfde gevoel. Dan moet het nu maar tegen Heerenveen. Ook daar kunnen we denk ik gewoon de drie punten halen."