Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

O15, O12 en O11 winnen en halen titel binnen

Gepubliceerd op 10 december 2018 12:05

Net als het eerste elftal kwamen afgelopen weekeinde ook de jeugdteams van sc Heerenveen in actie. Zo veroverde Onder 15 het kampioenschap door thuis van Willem II te winnen (6-0), pakten Onder 12 en Onder 11 eveneens de titel in en werd er bij de Derby van het Noorden tussen Onder 19 en FC Groningen niet gescoord (0-0). Een overzicht.

uitslagen-jeugdopleiding(14)

Onder 19 - FC Groningen (0-0)

Harde wind en regen zorgden voor moeilijke omstandigheden en die hadden helaas grote invloed op het spel van de ploeg van trainer Ronnie Pander. In de eerste helft kwamen beide ploegen moeilijk tot goed voetbal met veel balverlies aan beide kanten. Daardoor ontstonden er weinig kansen, zag ook Pander. "Wij kregen eigenlijk maar één goede kans." Schuin voor de goal schoot Emil Frederiksen de bal helaas in het zijnet. FC Groningen claimde een paar keer een strafschop, maar de goed leidende scheidsrechter legde de bal niet op de stip.

Na de rust had FC Groningen meer de overhand en waren de gasten dreigend. De Groningers kregen een terechte penalty, maar schoten die op de lat. Na 75 minuten nam Groningen alle risico om via een eventuele overwinning nog kans te kunnen maken op de top-acht van de ranglijst. Daardoor ontstonden er een paar lastige situaties voor de Friese goal, maar echt grote kansen kwamen er niet. "Wij kregen zelf in de omschakeling ook nog mogelijkheden, maar waren vandaag te onnauwkeurig om tot goede kansen te komen", zag Pander.

Opstelling Onder 19: De Boer, Westra, De Bruijn, Banki, Beuker, Akujobi, Seedorf, Heimisson (76. Offerhaus), Smit, Frederiksen (46. Nyamsangya), Van der Heide.

AZ - Onder 17 (2-0)

Onder 17 moest zaterdag een overwinning boeken om nog kans te maken op een plek bij de eerste acht van de ranglijst, maar slaagde daar niet in. AZ was met 2-0 te sterk, waardoor Onder 17 na de winterstop uitkomt in de Eredivisie laag.

Op een winderig complex in Wormerveer had AZ in de beginfase van de wedstrijd de overhand. De Alkmaarders zetten Onder 17 met de wind in de rug goed onder druk. Dat resulteerde in een aantal gevaarlijke momenten, maar een goal viel er niet. De lat en keeper Jaimy Kroesen stonden een doelpunt goed in de weg. In de loop van de eerste helft kreeg Onder 17 meer grip op het spel van AZ, maar echte kansen leverde dat niet op.

In de tweede helft kwam AZ op 1-0, nadat de spits attent reageerde en de bal uit de rebound binnen schoof. Na deze tegentreffer bleef Onder 17 wel hard werken, maar kansen bleven ondanks enkele wissels uit. In de slotfase werd het nog 2-0 en daardoor moest Onder 17 zonder punten weer naar huis. 

Zaterdag speelt Onder 17 om 14.30 uur de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen FC Utrecht.
 
Opstelling Onder 17: Kroesen, Timmerman, Asante, Koida, Dollenkamp, Anyasi (56. De Boer), Nijboer, Nunumete, Zejnullahu (67. Van Leeuwen), Witteveen (50. Wilke Braams), Driouech.

Onder 15 - Willem II (6-0)

Onder 15 werd zaterdag kampioen door met 6-0 te winnen van Willem II. De ploeg van trainer Menno van Dam loopt daardoor zondag een ereronde in het Abe Lenstra stadion tijdens de rust van het eredivisieduel sc Heerenveen - FC Utrecht.

Een kampioenswedstrijd om van te dromen. Onder 15 zette Willem II vanaf het begin onder druk, op zoek naar de openingstreffer. Die viel dan ook. Timo Zaal kopte een corner snoeihard tegen de touwen. Daarna zette Darren Wevers de 2-0 op het bord.

08122018244491_FPH6689

Na rust bleef het tempo aan Friese zijde hoog, zag Van Dam. "We kregen het voor elkaar om Willem II voortdurend op hun helft te houden. Bijna alle spelers konden minuten maken en deelnemen aan deze speciale wedstrijd." Uiteindelijk scoorde Yoram Boerhout de 3-0 en Dimitris Rallis maakte de vierde Friese treffer. Via een echte spitsengoal van Thom Faber werd het 5-0 en Wevers bepaalde met zijn tweede treffer de eindstand op 6-0.

Van Dam was na afloop uiteraard een tevreden trainer. "We zijn nu officieel winterkampioen. De club laat ons dat vieren door ons aanstaande zondag in de rust een ereronde door het stadion te laten lopen. Kom allemaal, zou ik zeggen."

uitslagen-jeugdopleiding(15)

Ook Onder 12 en Onder 11 kampioen

Naast Onder 15 pakten ook de jeugdteams Onder 12 en Onder 11 de titel. Het ongeslagen Onder 12 won thuis van d'Olde Veste'54 uit Steenwijk en haalde zo het kampioenschap binnen (5-0). Op het veld ernaast won Onder 11 van naaste belager Zeerobben uit Harlingen (5-2). Ook het elftal van trainer Jeffrey Mast bleef het gehele seizoen zonder verliespartij en zag dat bekroond worden met het kampioenschap.