Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

ODIN'59-trainer Plug: "Zullen onze huid duur verkopen"

Gepubliceerd op 19 december 2018 10:00

Woensdagavond staat voor sc Heerenveen het TOTO KNVB Bekerduel met ODIN'59 op het programma. Bij winst zit de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink bij de laatste acht. Dat geldt voor de tegenstander natuurlijk net zo goed. "Die kans is niet groot, maar we gaan er wel vol voor", belooft Richard Plug, trainer van de ploeg uit Heemskerk.

Richard Plug, trainer van ODIN'59. Foto: www.orangepictures.nl
Richard Plug, trainer van ODIN'59. Foto: www.orangepictures.nl

ODIN'59 speelt thuis tegen sc Heerenveen. Op papier, want Sportpark Assumburg voldoet niet aan alles wat een achtste finale in het bekertoernooi vraagt, zoals een toereikende lichtinstallatie die nodig is een duel rechtstreeks op tv uit te kunnen zenden. "Het was vrij snel al duidelijk dat we de wedstrijd ergens anders moesten gaan organiseren", zegt Richard Jonker, teammanager van ODIN'59.

Om die reden wordt uitgeweken naar een naburig complex. De keuze valt op het Rabobank IJmond Stadion in Velsen, veertien kilometer verderop. De thuishaven van Telstar biedt plaats aan 3.060 toeschouwers en is woensdag stijf uitverkocht. "Daarom zal het voelen alsof we thuis spelen", voorspelt Jonker. "Het mooie is dat er nu veel meer mensen bij kunnen zijn."

Friese tegenstand

Van rondom het veld, naar op het veld. ODIN'59 komt dit seizoen uit in de derde divisie A. Daarin stuitten de Heemskerkers dit seizoen al eens op Friese tegenstand. Twee keer. Van Harkemase Boys, dat onder leiding staat van trainer Tieme Klompe, werd in de eerste speelronde gewonnen (2-1). Tegen het ONS Sneek van coach Paul Raveneau gingen de geel-blauwen eind oktober onderuit (2-0).

Momenteel bezit ODIN'59 de negende plaats. In het laatste competitieduel won de ploeg op bezoek bij ASWH (1-3). Een goede generale dus. "Een redelijke wedstrijd van onze kant", blikt trainer Plug terug. "In ieder geval beter dan het duel een week eerder, toen we thuis verloren van de amateurs van Ajax (1-3, red.). Dat was onze slechtste wedstrijd in de vier jaar dat ik hier zit. Volgens mij zaten scouts van jullie hier toen op de tribune, maar we kunnen dus beter."

Dat ODIN'59 beter kan, liet de ploeg in de vorige ronde van het bekertoernooi zien. Toen schakelde het keurkorps van Plug namelijk zeer verrassend FC Emmen uit (1-3). "Van de twintig keer dat je tegen een eredivisionist speelt, boek je één keer een goed resultaat", weet Plug. "Het was misschien niet verdiend, maar we waren zeker niet minder dan zij."


Tegen sc Heerenveen hoopt men uiteraard op een nieuwe stunt. "Die kans is niet groot, maar we gaan er wel vol voor", belooft Plug, bezig aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van ODIN'59 en nog op zoek naar een nieuwe uitdaging. "Een cliché, maar we zullen onze huid duur verkopen. Het wordt sowieso een fantastische ervaring voor de jongens, spelen tegen een mooie club uit de subtop van Nederland."

Ploeggenoot van Olde Riekerink

Woensdag staat Plug voor het eerst als trainer tegenover sc Heerenveen. Als speler van Telstar, FC Zwolle en Dordrecht'90 nam de voormalige aanvaller het in het verleden al vaker op tegen de Friezen. Onder andere in het seizoen 1991/1992, als Telstar-speler én ploeggenoot van huidig sc Heerenveen-trainer Olde Riekerink. "Thuis wonnen we met 4-2. We speelden jullie helemaal zoek", lepelt Plug op.

Aan de uitwedstrijd dat seizoen bewaart Plug minder goede herinneringen. "Die verloren we met 2-1, in dat oude stadion nog. Ik maakte een doelpunt, maar helaas aan de verkeerde kant. Kon ik trouwens niks aan doen. Die Roemeen (Rodion Camataru, red.) gaf me een duw, waarna ik de bal zo achter onze keeper kopte. Gingen er 15.000 Friezen klappen en mijn naam zingen. Ik raakte daarna geen bal meer."

De wedstrijd tussen ODIN'59 en sc Heerenveen begint woensdag om 18.30 uur in het Rabobank IJmond Stadion in Velsen.