Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Olympische droom van Jukka en Kristoffer…

Gepubliceerd op 20 februari 2014 14:24
Olympische droom van Jukka en Kristoffer…

Terwijl in Nederland door de Olympische Spelen de schaatskoorts is toegeslagen, zijn ze in Zweden en Finland momenteel compleet ijshockeymaf. Morgen (vrijdag) staat de Olympische halve finale ijshockey Zweden – Finland op het programma. ,,Als het even kan, gaan we samen kijken. Het begint om één uur, dus onder onze lunch,” aldus Kristoffer Nordfeldt. Met een grijns: ,,Het wordt voor ons een makkie!”

Zweden won in de kwartfinale eenvoudig met 5-0 van Slovenië, maar zal in de halve eindstrijd een zware dobber krijgen aan buurland Finland. Gisteren versloegen de Finnen op indrukwekkende wijze gastland Rusland met 3-1. Jukka: ,,Het was een gekkenhuis na die zege op Rusland. Individueel waren de Russen misschien beter, maar wij hebben echt als team gespeeld. Kristoffer roept al de hele week dat Zweden in de finale komt, maar dat moeten we nog maar eens zien!”

Tijdens de Olympische finale van Turijn in 2006 klopte Zweden Finland met 2-3. Jukka: ,,Ik denk dat wij nu ook een beter collectief hebben.” Kristoffer: ,,No way, wij gaan winnen! Zeker weten.” Morgen om 13.00 uur zitten de beide kemphanen aan de buis gekluisterd.