Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Petrovic: ‘Spelen thuis 20 tot 30 procent beter’

Gepubliceerd op 23 september 2016 19:22
Petrovic: ‘Spelen thuis 20 tot 30 procent beter’

Zeljko Petrovic rekent zaterdag in het thuisduel tegen sc Heerenveen op een moeilijke avond. De trainer van ADO Den Haag vreest de individuele kwaliteit van de Friese opponent, maar put moed uit het thuisvoordeel. ,, We spelen gevoelsmatig 20 tot 30 procent beter in eigen huis.’

Individuele klasse

Petrovic laat zich op de website van de Haagse club lovend uit over sc Heerenveen. Na de 'grote drie' vindt Petrovic sc Heerenveen met Vitesse en AZ beste ploeg van de Eredivisie. Hij is vooral beducht voor de individuele klasse van de Friese aanvallers.

,,Heerenveen heeft vooral voorin veel kwaliteiten met mannen als Larsson, Reza, Zeneli en Slagveer. Onze achterhoede moet dus een goede wedstrijd spelen, anders wordt het lastig. Heerenveen probeert vaak ruimte te creëren voor hun snelheid voorin.’’ De cijfers onderstrepen de woorden van Petrovic, want tien van de 12 gescoorde treffers van de Friezen zijn afkomstig van de aanvalslinie.

Vertrouwen

Toch is er bij ADO Den Haag, dat midweeks net als sc Heerenveen een verlenging nodig had om verder te bekeren, vertrouwen in een goede afloop. ,,We spelen gevoelsmatig 20 tot 30 procent beter in eigen huis. Het is een vertrouwde plek, onze supporters kunnen ons enorm aanmoedigen tijdens thuiswedstrijden. Daar krijgen spelers vertrouwen van. Thuis is daarom altijd makkelijker dan uit."

Ook het vertoonde spel in het bekerduel tegen NEC draagt bij aan het Haagse zelfvertrouwen. ,,Na wat mindere wedstrijden hebben we laten zien terug op niveau te zijn. Soms speelden we iets te traag. Maar het is altijd lastig als de tegenstander zich met elf man op eigen helft terugtrekt. We toonden wel goede inzet. We wilden echt winnen.’’

Kastaneer vraagteken

ADO Den Haag kan mogelijk geen beroep doen op Gervane Kastaneer, meldt Omroep West. De aanvaller kampt met hamstringklachten en is niet helemaal fit. Kastaneer ontbrak afgelopen woensdag in de basisopstelling in de bekerwedstrijd tegen NEC. Hij viel toen wel tien minuten voor tijd in en maakte in de verlenging de 1-1, waardoor ADO Den Haag strafschoppen afdwong en door kon bekeren.

Ook Thomas Meissner is een vraagteken bij de ploeg van trainer Zeljko Petrovic. De Duitser heeft een heupblessure overgehouden aan het bekertreffen met NEC. Volgens Omroep West is de logische vervanger van Meissner Wilfried Kanon. Edouard Duplan keert dan waarschijnlijk terug als aanvallende middenvelder.

Foto: Eric Verhoeven