Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Pierie ziet Oranje O19 met ruime cijfers verliezen van Engeland

Gepubliceerd op 6 september 2018 20:07
Pierie ziet Oranje O19 met ruime cijfers verliezen van Engeland

Met Kik Pierie op de bank heeft Oranje O19 niet weten te winnen van de leeftijdsgenoten van Engeland. Met een afgetekende 4-1 nederlaag stapte Onder 19 van het veld van St. George's Park, het nationaal trainingscentrum van The FA. Daarbij moet de aantekening worden geplaatst dat coach Maarten Stekelenburg niet zijn sterkst mogelijke formatie de wei had ingestuurd.

De KNVB laat via de officiele kanalen weten dat sterkhouders Myron Boadu (AZ), Daishawn Redan (Chelsea), Sepp van den Berg (PEC Zwolle), Ludovit Reis (FC Groningen) en sc Heerenveen-speler Kik Pierie aanvankelijk buiten de ploeg werden gehouden. Maarten Stekelenburg, coach Oranje O19: ''Een aantal jongens is zondag nog in competitieverband in actie gekomen. Met hen konden we de afgelopen dagen in verband met het herstel niet voluit trainen. We hebben in de basisopstelling gekozen voor de jongens die wél alle trainingen volledig van de partij waren."

Zaterdag in Uden tegen Tsjechië

Onder 19 speelt in deze interlandperiode twee stevige oefenduels, ter voorbereiding op de eerste EK-kwalificatieronde in oktober. In dat kader krijgen ook alle 23 geselecteerde spelers speeltijd. Tegen Engeland, of anders zaterdag tegen Tsjechië (aftrap 16.00 uur bij UDI'19 in Uden).