Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

PSV met ruim verschil langs sc Heerenveen: 5-1

Gepubliceerd op 18 maart 2012 16:15
PSV met ruim verschil langs sc Heerenveen: 5-1

sc Heerenveen weet weer wat verliezen is. In Eindhoven bracht PSV de ploeg van trainer Ron Jans de eerste nederlaag van 2012 toe. Net als in Friesland toonde PSV zich met 5-1 de baas over sc Heerenveen dat geen moment de indruk maakte er een echte wedstrijd van te kunnen maken. Door de nederlaag zakt sc Heerenveen naar de zesde plek op de ranglijst.

Gouweleeuw speelde uitstekend in Eindhoven. Op de foto troeft de jonge verdediger Matavz af.
Gouweleeuw speelde uitstekend in Eindhoven. Op de foto troeft de jonge verdediger Matavz af.

PSV begon in Eindhoven beter aan de wedstrijd dan sc Heerenveen dat in de openingsfase weinig in te brengen had. PSV oogde gretiger, scherper en die instelling leverde de thuisclub een vlotte 1-0 voorsprong op. Al na vijf minuten was het raak. De treffer kwam op naam van Toivonen die een voorzet van Strootman afrondde. Toivonen had alle tijd om uit te halen, want zijn directe bewaker Elm was in geen velden of wegen te bekennen.

Ook na de 1-0 bleef PSV heer en meester en sc Heerenveen mocht van geluk spreken dat Toivonen er in de twaalfde minuut niet 2-0 van maakte. Lens ging er op rechts vandoor en leverde een perfecte voorzet af. Toivonen hoefde bij de tweede paal alleen maar af te drukken, maar faalde jammerlijk. Nadat Strootman net naast had geschoten, beet sc Heerenveen in de twintigste minuut voor het eerst van zich af.

Luciano Narsingh beleefde een moeilijke middag tegen international Erik Pieters.
Luciano Narsingh beleefde een moeilijke middag tegen international Erik Pieters.

Narsingh ontdeed zich op rechts van Pieters en zijn pass kwam voor de voeten van Djuricic. De middenvelder haalde met links hard uit, maar zag zijn schot op de paal eindigen. Djuricic, die eerder geel had gekregen voor opzettelijk hands, kwam vervolgens goed weg, want hij controleerde de rebound met de hand. Bossen toonde clementie en hield een tweede gele kaart op zak.

PSV bleef in het restant van de eerste helft de betere ploeg. Vooral de backs van sc Heerenveen, op rechts Breuer (voor de niet fitte Janmaat) en aan de linkerkant Kruiswijk, hadden het moeilijk tegen respectievelijk Mertens en Lens. De beste kans was echter voor Narsingh die op aangeven van Breuer van dichtbij naast schoot. Klagen mocht sc Heerenveen niet, want met de 1-0 achterstand bij rust kwamen de gasten goed weg.

Een Zweeds onderonsje. Viktor Elm en Ola Toivonen duelleren.
Een Zweeds onderonsje. Viktor Elm en Ola Toivonen duelleren.

sc Heerenveen kwam direct na rust op gelijke hoogte. Een vrije trap van Kums kwam via Zomer en Gouweleeuw voor de voeten van Elm die de bal achter Tyton frommelde, 1-1. De Friese vreugde was van korte duur, want enkele minuten later kreeg Mertens te veel vrijheid. De Belg trok vanaf de linkerkant naar binnen en liet de bal met veel gevoel in de verre bovenhoek verdwijnen. 2-1.

De betere kansen bleven voor PSV dat na ruim een uur bijna op 3-1 kwam. Een voorzet van Mertens werd door Wijnaldum ingekopt, maar Vandenbussche redde knap en had geluk dat Wijnaldum in de rebound de paal raakte. Zo bleef sc Heerenveen in de race, maar gevaarlijk was de Friese club amper. PSV bleef dreigender en nam in de slotfase definitief afstand.

Sven Kums verzendt een pass. Wijnaldum kijkt toe.
Sven Kums verzendt een pass. Wijnaldum kijkt toe.

De thuisclub scoorde binnen enkele minuten twee maal. In de 72ste minuut was het de voor Toivonen ingevallen Engelaar die alleen voor Vandenbussche verscheen en de goalie met een wippertje kansloos liet. Twee minuten later stuurde Pieters Mertens diep en ook op zijn lob had Vandenbussche geen verweer.

Zo leed sc Heerenveen de eerste nederlaag sinds 18 december van het vorige jaar toen ook uitgerekend PSV te sterk was. Ook destijds wonnen de Eindhovenaren met 5-1. Verdeeld over twee competitieduels scoorde PSV maar liefst maar liefst tien treffers tegen sc Heerenveen.

Arnold Kruiswijk stuit op zijn plaaggeest Jeremain Lens.
Arnold Kruiswijk stuit op zijn plaaggeest Jeremain Lens.