Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Raitala: ‘Nu proberen me terug te knokken in basis’

Gepubliceerd op 20 augustus 2013 09:45
Raitala: ‘Nu proberen me terug te knokken in basis’

Na ruim een maand blessureleed maakte Jukka Raitala maandagavond zijn rentree in het beloftenteam van sc Heerenveen. De linksback kwam in de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen Jong FC Dordrecht direct na rust in het veld. Hij verving Mitchell Dijks, die zijn schorsing van twee wedstrijden achter de rug heeft en vrijdag tegen Ajax beschikbaar is.

Jukka Raitala hoort tegenwoordig ook weer bij de kandidaten voor de linksbackpositie. De Fin is hersteld van zijn enkel- en bovenbeenblessure. ,,Ik ben weer fit en dat voelt heel goed”, vertelde een opgetogen Raitala na afloop van zijn rentree. ,,Ook al speelde ik maar een helft; het was heerlijk om weer minuten gemaakt te hebben. Ik vond dat het best ‘oke’ ging. Ik wilde solide spelen en in het begin simpele ballen geven om zo steeds meer vertrouwen op te doen. Dat lukte goed.”

Voor zijn gevoel was dit pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen, gaf Raitala aan. In de voorbereiding kwam hij alleen in actie tijdens de onderlinge oefenwedstrijd van sc Heerenveen op het trainingskamp op Terschelling. Vervolgens raakte de verdediger geblesseerd. ,,Eerst liep ik een enkelblessure op en daarna kreeg ik ook nog last van mijn bovenbeen”, sipt Raitala. ,,Extra vervelend was het dat dit in de voorbereiding gebeurde. Net de periode waarin je normaal gesproken juist aan je conditie en fitheid werkt. Ook formeert de trainer in die periode zijn team. Helaas kon ik toen niet spelen.”

Raitala: 'De eerste belangrijke stap is gezet'
Raitala: 'De eerste belangrijke stap is gezet'

Nu hij weer fit is, weet Raitala wat hem te doen staat. ,,Ik heb de afgelopen twee weken al meegetraind met de selectie en nu dus speelminuten gepakt. Dat is een belangrijke eerste stap. De komende weken probeer ik me terug te knokken in de basis. Het zal niet makkelijk worden, maar ik ga er voor.”