Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Reza breekt ADO-muur voor sc Heerenveen: 2-0

Gepubliceerd op 14 januari 2017 20:15
Reza breekt ADO-muur voor sc Heerenveen: 2-0

sc Heerenveen is de tweede seizoenshelft begonnen met een 2-0 thuiszege op ADO Den Haag. De tegenstander was vooral naar Friesland gekomen om te verdedigen. Lange tijd kwam Heerenveen niet door de ADO-defensie heen, maar in de 63e en 64e minuut wist Reza alsnog de verdediging te passeren. Mede dankzij prachtig voorwerk van Zeneli en Larsson. Laatstgenoemde miste tien minuten voor tijd nog wel een penalty.

Het ging in de dagen voor de wedstrijd toch vooral over die ene nieuwe aanwinst van sc Heerenveen: Martin Ødegaard. sc Heerenveen – ADO Den Haag was de wedstrijd waarin het mega talent zich voor het eerst kon laten zien aan het publiek. De wedstrijd werd zelfs live uitgezonden in zijn geboorteland Noorwegen. De huurling van Real Madrid begon echter nog op de bank en zijn inbreng bleef beperkt tot enkele minuten. Desondanks maakte zijn invalbeurt in de 88e minuut veel los bij de Heerenveen-fans, die Ødegaard een warm welkom gaven.

Of de kijkers uit Noorwegen de invalbeurt nog live gezien hebben, is de vraag. De wedstrijd kende namelijk een uiterst saaie eerste helft. ADO Den Haag liet sc Heerenveen aan de bal, maar de Friezen wisten weinig klaar te spelen voor het vijandelijke doel. Daarvoor was de eindpass te onzuiver.

Alleen Zeneli probeerde het twee keer. In de vierde minuut kreeg hij de bal met geluk mee, waarna hij zijn tegenstander uitkapte. Zijn schot richting de verre hoek vloog vervolgens net naast. Vlak voor rust deed hij een nieuwe poging, maar ook nu ging zijn schot naast.

Na rust werd de wedstrijd leuker. Heerenveen domineerde en drong steeds meer aan. Dat begon toen Van Amersfoort zich sterk door de defensie van ADO Den Haag worstelde. Hij had daarna pech dat zijn schot de paal raakte. sc Heerenveen omsingelde de gasten en zocht naar openingen. Lange tijd lukte dat niet.

Tot de 63e minuut aanbrak. Larsson en Zeneli zetten een heerlijke combinatie op door de drukke verdediging, waarna Zeneli uiteindelijk voor doelman Setkus kwam te staan. Zijn schot werd gekeerd door de keeper, maar Reza scoorde alsnog uit de rebound.

Een minuut later was het weer raak voor Reza, die in het begin van de tweede helft ook nog een doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel. Een mooie dieptepass werd fraai verlengd door Zeneli, die daarmee Reza een vrije doorgang gaf richting het doel van ADO. De aanvaller schoof de bal beheerst binnen: 2-0.

Weer een minuut later was het bijna 2-1, toen Becker voor Mulder opdook. De doelman van sc Heerenveen had echter een goede redding in huis, waarmee hij Heerenveen overeind hield. Het was een van de weinige werkzaamheden die Mulder vanavond hoefde te verrichten. Op het laatst werd hij ook bijna getest, maar het schot van Schaken ging voorlangs.


Sam Larsson had sc Heerenveen daarvoor al twee keer aan een 3-0 voorsprong moeten helpen. Dat de eerste poging mislukte lag niet aan hemzelf. Hij liet met een prachtig wippertje Zeneli alleen op het doel van ADO afkomen. De buitenspeler omspeelde de doelman, maar zijn schot werd vervolgens door een verdediger van de lijn gehaald.

Dat sc Heerenveen in de 80e minuut niet op 3-0 kwam, kon Larsson zichzelf wel verwijten. De Zweed had een geweldige versnelling in huis waarmee hij zijn tegenstanders het nakijken gaf. Bakker stopte Larsson af met een ingreep, die sc Heerenveen een strafschop opleverde. Larsson ging zelf achter de bal staan, maar schoot bijzonder matig in. De doelman kon de bal in het midden keren.