Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

RKC Waalwijk wacht nog op eerste uitzege

Gepubliceerd op 6 november 2013 12:00

RKC, vrijdagavond in het Abe Lenstra stadion de tegenstander van sc Heerenveen, wist dit seizoen nog geen enkele uitwedstrijd te winnen. Het elftal van trainer Erwin Koeman kwam zes maal buiten Waalwijk in actie en hield aan die duels slechts drie punten over.

berg-rkc-2012

Van die drie punten werden twee werden twee in de wacht gesleept bij FC Twente en Ajax en dat is een knappe prestatie. Zowel FC Twente als de regerend landskampioen werden in eigen huis op 0-0 gehouden. Het derde punt werd op bezoek bij NEC behaald (2-2).

Daarnaast waren er nederlagen bij FC Utrecht, PSV en FC Groningen. In Groningen werd ruim verloren, maar in Utrecht en Eindhoven slikte de ploeg van Erwin Koeman een minimale nederlaag. Na SC Cambuur en FC Utrecht (2) is RJC Waalwijk de minst scorende uitclub van de Eredivisie. RKC Waalwijk wist buiten eigen stadion slechts vijf maal het net te vinden.

De nummer zeventien van de ranglijst haalde in eigen stadion zes punten. Thuis werd twee maal gewonnen. Afgelopen weekend werd NAC Breda op een 3-0 nederlaag getrakteerd.

Uitduels RKC Waalwijk    
FC Twente RKC Waalwijk 0-0
NEC RKC Waalwijk 2-2
FC Utrecht RKC Waalwijk 2-1
FC Groningen RKC Waalwijk 4-1
PSV RKC Waalwijk 2-1
Ajax RKC Waalwijk 0-0