sc Heerenveen - PSV
16 februari, 19:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Sam Lammers: "Het gevoel bij sc Heerenveen was meteen goed"

Gepubliceerd op 18 juni 2018 16:20
Sam Lammers: "Het gevoel bij sc Heerenveen was meteen goed"

Sam Lammers is maandagmiddag gepresenteerd als nieuwe speler van sc Heerenveen. De 21-jarige aanvaller komt op huurbasis over van PSV en kan niet wachten om te beginnen.

Een paar minuten na zijn presentatie aan de pers wandelt Lammers door de catacomben van het stadion. Op de muur ziet hij een foto van oud-speler Danijel Pranjic hangen. "Dat was echt een prachtige speler", zegt Lammers, waarna hij naar een foto van Georgios Samaras wijst. "Ook een fantastische voetballer. Echt een heel goede spits. Toen ik klein was, keek ik veel naar hem."

Er was behoorlijk wat interesse in Sam Lammers. Clubs uit binnen- en buitenland informeerden naar de diensten van de talentvolle aanvaller, die uiteindelijk voor sc Heerenveen koos. "Kijk alleen al naar de foto's van de fantastische spitsen die hier aan de muur hangen. Het gevoel bij deze club was meteen goed."

18062018239629_FPH0378

Bij sc Heerenveen komt Lammers onder andere Michel Vlap, Denzel Dumfries en Pelle van Amersfoort tegen. Dat drietal kent hij van Jong Oranje. "Ik kwam Vlap tegen op vakantie in Curacao. We hebben wat potjes voetvolley gespeeld", vertelt Lammers. Daarna met een knipoog: "En gewonnen."

Lammers omschrijft zichzelf als een voetballende spits. "Ik ben rond de zestien gevaarlijk, ben technisch sterk en tweebenig. Bovendien kan ik het elftal als aanspeelpunt beter laten voetballen. Ik wil me dit seizoen goed ontwikkelen en ik hoop dat we komend seizoen Europees voetbal kunnen halen."

18062018239628_FPH_0327

Naast de sportieve stap, betekent de overgang naar sc Heerenveen ook op persoonlijk vlak een grote verandering. "Ik heb altijd thuis gewoond in Goirle, dus ik ga nu voor het eerst op mezelf. Dat is misschien ook wel goed. Of ik kan koken? Ik kan wel een paar gerechten maken, dus dat komt vast wel goed."

Tot de eerste training gaat Lammers zijn nieuwe omgeving verkennen. "Ik heb voor de medische keuring al een beetje rond gereden hier, maar ik dacht dat het dorp Heerenveen veel groter was. Het is hier rustig, maar dat vind ik niet per se een nadeel."

Zaterdag werkt Lammers in Langezwaag zijn eerste training voor sc Heerenveen af. De jonge spits kan niet wachten om te beginnen. "Het publiek kan van mij veel doelpunten verwachten, zodat ik het team en de club verder helpen. Ik kijk er ontzettend naar uit."