Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen gaat kopje onder in Derby van het Noorden

Gepubliceerd op 11 november 2018 14:40

sc Heerenveen heeft zondagmiddag de Derby van het Noorden verloren. In Groningen was de plaatselijke FC met 2-0 te sterk. De doelpunten vielen beide in de eerste helft. Django Warmerdam en Ritsu Doan scoorden voor de Groningers.

Teleurstelling bij Sam Lammers, Dave Bulthuis en Ben Rienstra
Teleurstelling bij Sam Lammers, Dave Bulthuis en Ben Rienstra

Beide ploegen begonnen aftastend aan de derby. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor sc Heerenveen. Kik Pierie rukte op langs de linkerkant van het veld en bereikte met een strakke pass Arber Zeneli. De Kosovaar vond echter Sergio Padt op zijn pad. Aan de andere kant was het wel raak. Uit een voorzet van Mimoun Mahi kopte Warmerdam de openingstreffer binnen (1-0).

Bijna op gelijke hoogte

Na de goal moest sc Heerenveen in de achtervolging en bijna kwamen de Friezen ook op gelijke hoogte. Yuki Kobayashi nam het doel van Padt onder vuur, maar zag de keeper ternauwernood redding brengen. Achteraf dé kans weer in de wedstrijd te komen, want daarna verdubbelde FC Groningen de voorsprong. Doan schoot vanaf twintig meter de bal achter een kansloze Warner Hahn (2-0).

Michel Vlap laat Ritsu Doan achter zich
Michel Vlap laat Ritsu Doan achter zich

Tien minuten na rust wisselde trainer Jan Olde Riekerink. Hij bracht Mitchell van Bergen in de ploeg ten koste van Kobayashi, maar ook met het inbrengen van de vlugge rechtsbuiten kreeg sc Heerenveen geen grip op het duel. De Groningers scoorden bijna voor de derde keer deze middag, maar Mahi schoof de bal net voorlangs.

Vlak voor tijd was sc Heerenveen nog dicht bij de aansluitingstreffer. Invaller Jizz Hornkamp legde de bal met de borst knap klaar voor Zeneli, maar de Kosovaar knalde de bal op de lat. Het was de enige kans voor de Friezen in de slotfase, waardoor de Groningers de zege simpel over streep konden trekken.

Ben Rienstra en Arber Zeneli balen
Ben Rienstra en Arber Zeneli balen

Over twee weken hervat sc Heerenveen de competitie. Na de interlandperiode is op zaterdag 24 november PSV de tegenstander. Het duel in Eindhoven begint om 20.45 uur.

FC Groningen - sc Heerenveen 2-0 (2-0). 27. Django Warmerdam 1-0, 38. Ritsu Doan 2-0. Gele kaarten: Rienstra, Thorsby (sc Heerenveen), Hrustic (FC Groningen).

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Floranus, Kongolo (77. Bruijn), Bulthuis, Pierie; Rienstra, Vlap (70. Hornkamp), Thorsby; Kobayashi (56. Van Bergen), Lammers, Zeneli.