Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen is thuis ook FC Twente de baas: 3-1

Gepubliceerd op 10 september 2016 22:53
sc Heerenveen is thuis ook FC Twente de baas: 3-1

sc Heerenveen heeft de goede lijn van de vorige wedstrijd prima doorgetrokken na de interlandpauze. In navolging van de 1-0 thuisoverwinning op PEC Zwolle, werd dit keer FC Twente in het Abe Lenstra stadion met een nederlaag naar huis gestuurd. sc Heerenveen, met Yuki Kobayashi als debutant in de basis en Shay Facey debuterend als invaller, speelde voor rust schitterend en kwam verdiend met 1-0 voor (goal Reza). Direct na rust wankelde de ploeg behoorlijk, maar in plaats van 1-1 werd het 2-0 (goal Larsson). Het werd nog even spannend na de 2-1, maar Reza maakte in blessuretijd met zijn tweede treffer aan alle onzekerheid een eind.


sc Heerenveen kende een uitstekende eerste helft. Dominant en aanvallend voetbal: zo wilde trainer Streppel zijn ploeg zien in thuiswedstrijden. De trainer werd op zijn wenken bediend en kreeg zelfs meer dan dat. De Friezen vertoonden voor rust bij vlagen zelfs Braziliaanse tik-tak combinaties.

Het mooiste voorbeeld daarvan werd echter niet bekroond. In de zevende minuut speelde de prima debuterende Kobayashi de bal met de hak naar Sam Larsson. De Zweed tikte de bal vervolgens goed op maat door naar Reza, die in een vloeiende beweging slim wegdraaide bij zijn tegenstander. De spits stuurde de bal vervolgens met een mooie knal naar de bovenhoek, maar doelman Marsman voorkwam met een knappe reflex dat Heerenveen via een geweldige aanval op voorsprong kwam.

Reza scoorde vanavond twee keer tegen FC Twente
Reza scoorde vanavond twee keer tegen FC Twente

Twente liet zich in de 13e minuut (schot Trajkovski) en 32e minuut (inzet Oosterwijk net naast) even zien, maar verder was het Heerenveen dat de lakens uitdeelde in het Abe Lenstra stadion. De ploeg domineerde met goed positiespel en ging door met aanvallen. Het leidde bijna tot de 1-0. Arber Zeneli gaf een mooie voorzet vanaf rechts, maar Marsman greep in voordat de aanstormende Reza kon scoren.

Even later had Reza alsnog succes, in de 33e minuut. De voorsprong was verdiend. Stefano Marzo, die zich veelvuldig aanvallend liet zien, gaf een uitstekende voorzet op Reza. De spits kopte de bal daaruit goed binnen: 1-0. Zeneli (kopbal) en Larsson (vrije trap op de kruising) lieten vervolgens na om sc Heerenveen op een ruimere voorsprong te zetten.

Yuki Kobayashi debuteerde in de basis
Yuki Kobayashi debuteerde in de basis

Hoe mooi sc Heerenveen voor rust ook speelde; direct na rust was de ploeg niet wakker. In de eerste 3 minuten ging het gelijk al bijna 3x mis. Eerst mikte Klich de bal over Mulder, die vervolgens een hoekschop moest weggeven. Uit die hoekschop werd de bal door Ter Avest op de paal geschoten. Ondanks dat waren de Friezen nog steeds niet helemaal bij de les, want de ploeg liet daarna nog een gemeen Twents afstandsschot toe.

Heerenveen overleefde de snelle bestorming na rust, al moest de ploeg weer de adem inhouden rond de zestigste minuut. Ede werd ineens aangespeeld in het strafschopgebied, zonder een Heerenveen-speler in de buurt. De aanvaller liet Heerenveen echter opnieuw ontsnappen.

Twente begon de weg naar het doel van Mulder soepeler te vinden. De 2-0 van sc Heerenveen inde 67e minuut was daarom verrassend te noemen, maar daardoor niet minder prettig voor de Friezen. Weer was Marzo betrokken bij de treffer. De rechtsback kwam mee op, en schoof de bal goed in de voeten van Larsson. De Zweed mikte de bal in de verre hoek via de binnenkant van de paal binnen: 2-0.

Heerenveen leek de wedstrijd uit te spelen, maar kreeg toch nog een tegenslag te verwerken. FC Twente kwam in de 78e minuut op 2-1 via invaller Celina. Een echte nieuwe Twentse aanvalsstorm kwam er niet, maar toch moesten de fans nog even de adem inhouden toen Mokotjo de bal in de 88e minuut over schoot.
De 3-1 van Reza voelde daarom toch als een verlossing. In de blessuretijd ging Larsson sterk door aan de linkerflank en gaf de bal voor. Reza tikte binnen en maakte aan alle onzekerheid een einde.