Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen slaat voor rust toe tegen Heracles: 1-2

Gepubliceerd op 1 april 2018 16:23
sc Heerenveen slaat voor rust toe tegen Heracles: 1-2

sc Heerenveen heeft zondagmiddag tegen directe concurrent Heracles drie belangrijke punten gepakt in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal. In het Polman stadion in Almelo won de ploeg van Jurgen Streppel met 1-2.

In het eerste kwartier van het duel liet Arber Zeneli zich gelden. De Kosovaarse aanvaller van sc Heerenveen haalde twee keer uit richting het doel van Heracles, maar een treffer leverde het niet op. Zijn eerste schot was een prooi voor Heracles-goalie Bram Castro en zijn tweede poging ging een metertje naast.

Achterin stond het in de eerste helft als een huis bij de Friezen. Pas halverwege de eerste helft werd Heracles voor het eerst gevaarlijk. Jamiro Monteiro haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit, maar het schot van de middenvelder ging over het doel van Martin Hansen.

Thorsby

Tien minuten voor het einde van de eerste helft sloeg sc Heerenveen ineens genadeloos hard toe. Eerst was het de beurt aan Morten Thorsby. De Noorse middenvelder verlengde met zijn hoofd een puntgave voorzet van Arber Zeneli. Heracles-doelman Castro was kansloos: 0-1.

01042018238022_FPH_4498

Hoewel Heracles meteen na die openingstreffer via Monteiro een kans kreeg op de gelijkmaker, was het drie minuten later 0-2. Na een prachtige aanval snelde Reza Ghoochannejhad voorbij Robin Pröpper, waarna de verdediger van Heracles zijn been uitstak. Arbiter Ed Janssen gaf een strafschop, nog maar de tweede van het seizoen voor sc Heerenveen. Zeneli maakte vanaf elf meter geen fout: 0-2.

In de resterende minuten van de eerste helft probeerde Heracles de aansluitingstreffer te forceren. Vooral Brandley Kuwas was tweemaal dichtbij, maar de rechteraanvaller had zijn vizier niet op scherp. Aan de overkant kreeg Ghoochannejhad met een kopbal een uitgelezen mogelijkheid op een derde Friese treffer, maar ook hij trof geen doel.

Rabarber

Na de pauze kwam Heracles met twee nieuwelingen fel uit de kleedkamers, al was het sc Heerenveen dat de eerste grote kans van de tweede helft kreeg. Martin Ødegaard draaide met een fraaie schijnbeweging weg van zijn directe bewaker en haalde uit met rechts. Keeper Castro kon de bal alleen wegstompen.

Diezelfde Ødegaard was een paar minuten later betrokken bij een snelle uitbraak. De middenvelder stelde Ghoochannejhad in staat om uit te halen, maar het schot van de Iraniër miste kracht en richting. Een paar minuten daarna volgde een poging van rechtsback Denzel Dumfries. Hij vond Castro op zijn pad.

In het laatste halfuur drong de thuisclub aan en creërde het ook een paar grote mogelijkheden. Brandley Kuwas en clubtopscorer Kristoffer Peterson kregen grote kansen, maar een doelpunt maakte Heracles pas in de derde minuut van de extra tijd. Invaller Brahim Darri schoot de bal fraai tegen het net, maar de zege van sc Heerenveen kwam niet meer in gevaar.

01042018238010_FPH_4314

Heracles Almelo - sc Heerenveen 1-2 (0-2)
37. 0-1 Morten Thorsby;
40. 0-2 Arber Zeneli (strafschop)
90+3. 1-2 Brahim Darri

Gele kaart: 43. Breukers (Heracles), 45. Pierie (sc Heerenveen), 71. Schaars (sc Heerenveen), 81. Ghoochannejhad (sc Heerenveen)

Opstelling Heracles: Castro; Baas (46. Duarte), Droste, Pröpper, Breukers; Van Ooijen, Jakubiak (46. Gladon), Monteiro; Peterson, Vermeij (77. Darri), Kuwas;

Opstelling sc Heerenveen: Hansen; Dumfries, Høegh, Pierie (68. Bulthuis), Woudenberg; Kobayashi, Thorsby, Schaars; Ødegaard (60. Vlap), Ghoochannejhad (82. Veerman), Zeneli;